Sfârșit de viață cutremurător pentru doi bătrâni din Vaslui. Au murit în aceeași noapte, la două ore distanță, după 60 de ani de conviețuit împreună

Elena Avramescu 05.03.2021, 12:13
Sfârșit de viață cutremurător pentru doi bătrâni din Vaslui. Au murit în aceeași noapte, la două ore distanță, după 60 de ani de conviețuit împreună

Sfârșit de viață cutremurător pentru doi bătrâni din Vaslui. În decursul serii de ieri, o tragedie s-a produs în comuna vasluiană Crețești, în familia unei învățătoare din sat. Astfel că tatăl său, Ștefan Cristea, în vârstă de peste 80 de ani, a decedat, iar la două ore distanță s-a stins din viață și mama sa, Cecilia.

Sfârșit de viață cutremurător pentru doi bătrâni din Vaslui

Chiar dacă pare ciudat, nu a fost vorba despre altceva, decât despre sfârșitul de film al unei povești de dragoste așa cum nu prea s-a mai văzut și care a durat, iată, aproape 60 de ani, spun oamenii din comună.

După cum au povestit cei apropiați, bătrâna, văzând cum soțul său zace fără suflare, nu a putut să treacă peste acest șoc uriaș, deoarece nu își putea închipui viața fără cel alături de care a petercut aproape fiecare clipă de viață.

Nici nu apucaseră bieții oameni să îl scalde pe bătrân, cum se cuvine, creștinește, că tanti Cecilia s-a stins și ea. Doamne, nici nu poți crede că e adevărat, dar, efectiv, așa s-a întâmplat, au mai declarat sătenii din Crețești.

Sfarsit de viata cutremurator pentru doi batrani din Vaslui
Sfarsit de viata cutremurator pentru doi batrani din Vaslui

Imediat după, medicul lor de familie a eliberat certificatele de deces, asta pentru că nu există nicio suspiciune în acest caz, ci doar o reală și frumoasă poveste de iubire, așa cum rar se mai găsește.

Voi să văpregătiți, căci veți avea două înmormântări, le-a spus femeia copiilor săi, având o premoniție, când a simțit că soțul mai are foarte puțin de trăit.

Se pare că Ștefan Cristea a fost un om gospodar, înstărit, iar în tinerețe a cântat în fanfara de la Crețești. În plus, avea și pământ, animale, adică tot ceea ce însemna o gospodărie în adevăratul sens al cuvântului. Pe Cecilia a luat-o de soție pe când cavea 15 ani, iar el nici 20, iar de atunci au fost de nedespărțit.

S-au luat de copii. Ea era o fată frumoasã, îmbrăcată elegant. Era demnă, o știu. Călca mândră lângă el, iar lumea vedea asta. Amândoi veneau la biserică, aveau credință. Asa și-au crescut și copiii. Aveau o vorbă dulce, erau plăcuți de lume. Nu erau certăreți. Nu i-a auzit nimeni cu scandal vreodată, știau să își intre în voie unul altuia, fără ca lumea să le știe casa. Au trei copii, toți buni, așezati, gospodari. Când s-a auzit în sat că au murit în aceeași noapte, lumea nu credea. Parcă nu au vrut să se despartă nici acum, după vreo 60 de ani de căsnicie. Ceva frumos, ceva care nu se mai întâmplă acum, când familiile se despart la prima ceartă, au mai spus apropiații familiei Cristea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI