Serena Williams, apariție de senzație după retragerea din tenis. La ce eveniment a participat

Gabriel Peneș 14.09.2022, 11:05
Serena Williams, apariție de senzație după retragerea din tenis. La ce eveniment a participat

Serena Williams, apariție de senzație după retragerea din tenis. Deținătoarea a 23 de titluri de Grand Slam a jucat ultimul său meci în turul 3 de la US Open, unde a fost învinsă de australianca Alja Tomjlanovici. După ce și-a luat un „adio” emoționant de la fani, campioana americană a atras privirile la un eveniment monden organizat la New York, unde a avut o apariție spectaculoasă.

Serena Williams, apariție de senzație după retragerea din tenis

Serena Williams, apariție de senzație după retragerea din tenis. Jucătoarea americană, care va împlini 41 de ani pe 26 septembrie, a anunțat că își va încheia cariera după US Open. Iar ultimul ei meci a fost în turul 3 al turneului pe care l-a câștigat de șase ori în carieră. Ea a fost eliminată de la Flushing Meadows după ce a pierdut vineri cu 7-5, 6-7,6-1 în fața australiencei Ajla Tomljanovic.

În fața a aproape 30.000 de fani care au umplut cu mult peste capacitatea sa cea mai mare arenă de tenis din lume, „Arthur Ashe”, Serena Williams și-a luat un „adio” emoționant de la public și de la sportul în care a performat ca nimeni alta.

„Vă mulțumesc foarte mult! Ați fost extraordinari azi. Am încercat, dar Ajla a jucat un pic mai bine. Îți mulțumesc tată, știu că te uiți. Îi mulțumesc mamei mele.

Le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine atâția ani, aceste decenii. Totul a început cu părinții mei, care merită totul și le sunt recunoscătoare. Nu aș fi fost Serena, dacă nu era Venus (n.r. – sora mai mare a Serenei).

Îți mulțumesc, Venus! Este singurul motiv pentru care Serena Williams există. Le mulțumesc surorilor mele, familiei. A fost o călătorie plăcută. A fost o călătorie extraordinară din viața mea”, a spus Serena Williams, cu ochii în lacrimi, la finalul meciului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

La ce eveniment a participat

La 10 zile de la meciul de la US Open, Serena Williams a participat la primul eveniment de după retragere: gala Vogue de la New York Fashion Week, iar apariția a fost de-a dreptul spectaculoasă. Campioana americană a purtat o rochie lungă argintie și o capă de aceeași culoare, fiind flancată de patru fetițe îmbrăcare în ținute de jucătoare de tenis.

„Voiam să vă spun despre ce s-a întâmplat aseară cu ajutorul fotografiilor”, a scris Serena Williams pe contul personal de Instagram făcând referire la evenimentul de la New York.

Serena Williams lasă tot mai des să se înțeleagă că US Open n-a fost, totuși, ultimul turneu din cariera ei. „Tom Brady a lansat o modă foarte interesantă”, a spus Serena Williams, cu referire la faimosul jucător de fotbal american care și-a anunțat retragerea în primăvară, însă la o lună și jumătate a revenit asupra deciziei.

De asemenea, chiar în timpul US Open, întrebată de o eventuală participare la Australian Open 2023, turneu unde s-a impus de șapte ori, Serena a lăsat să se înțeleagă că orice e posibil.

„Nu știu, nu mă gândesc la asta! Dar întotdeauna am iubit Australia. Am parcurs un drum lung de la Wimbledon anul trecut. Nu știu dacă US Open a fost ultimul meu turneu sau nu”, a declarat Serena Williams, potrivit jurnaliștilor de la AS.

Serena Williams a declarat că se retrage din tenis pentru a se dedica familie și proiectelor personale, preferând să vorbească despre o „evoluție” și nu o retragere. Ea a câștigat aproape 95 de milioane de dolari doar din tenis, dar aceasta reprezintă doar o parte din averea sa, estimată la 240 de milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....