Lacrimi de adio pentru cea mai bună jucătoare de tenis. Serena Williams s-a retras oficial din tenis. „A fost o călătorie extraordinară”. VIDEO

Anca Manolica 03.09.2022, 10:14

Seară grandioasă pe arena Arthur Ashe de la US Open 2022. Legendara Serena Williams a disputat ultimul meci al carierei sale, urmând a se retrage din sportul care a dus-o pe cele mai înalte culmi ale succesului. Sportiva s-a despărțit de tenis cu lacrimi în ochi, sub privirile a zeci de mii de fani care au aplaudat-o și au ovaționat-o. Cuvintele sale au emoționat o lume întreagă!

Finalul unei ere! Legendara Serena Williams s-a retras oficial din tenis

Probabil cea mai lungă carieră din istoria tenisului pare să se fi încheiat. Serena Williams a fost eliminată de la US Open 2022, după ce a pierdut vineri seară cu 7-5, 6-7 (4-7), 6-1 în fața sportivei Ajla Tomljanovic. A fost un meci strâns pe tot parcursul lui, evidențiat de mari schimbări de moment și de lovituri incredibile ale ambelor jucătoare.

Dar ceea ce va fi reținut mai mult decât tot ce s-a întâmplat în meciul propriu-zis va fi imaginea a ceea ce este foarte posibil să fie ultima dată când Serena a intrat pe arena Arthur Ashe la US Open, în calitate de jucătoare. Chiar dacă își anunțase deja retragerea, încă de la începutul lunii august, momentul a fost unul extrem de emoționant pentru toată lumea.

„Vă mulțumesc foarte mult! Ați fost extraordinari azi. Am încercat, dar Ajla a jucat un pic mai bine. Îți mulțumesc tată, știu că te uiți. Îi mulțumesc mamei mele.

Le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine atâția ani, aceste decenii. Totul a început cu părinții mei, care merită totul și le sunt recunoscătoare. Nu aș fi fost Serena, dacă nu era Venus.

Îți mulțumesc, Venus! Este singurul motiv pentru care Serena Williams există. Le mulțumesc surorilor mele, familiei. A fost o călătorie plăcută. A fost o călătorie extraordinară din viața mea”, a spus Serena Williams, cu ochii în lacrimi, după cel mai lung meci de la US Open din cariera sa (trei ore și 5 minute).

Succesul celei mai bune jucătoare de tenis din lume, în cifre

Williams și sora ei, Venus, au deschis porțile diversității în tenis, inspirând o serie de jucători de culoare să se apuce de acest sport – și chiar mai mulți să înceapă să urmărească meciurile de acasă.

Telespectatorii, indiferent de vârstă, rasă sau gen, apreciază longevitatea dominației sale și, în ultima parte a carierei sale, ceea ce a reprezentat pentru mame. Williams a câștigat Australian Open 2017, ultimul titlu al carierei sale, în timp ce era însărcinată cu fiica ei, Olympia. Dar hai să descoperim toate cifrele sale, care sunt de-a dreptul impresionante!

În vârstă de 40 de ani (va împlini 41 pe 26 septembrie), sportiva americană și-a adunat în palmares 23 de titluri de Grand Slam – cele mai multe din era Open, cu doar unul mai puțin decât recordul all-time deținut de Margaret Court.

Are în total 73 de titluri la simplu, 23 la dublu, patru medalii de aur olimpice, 7 titluri la Australian Open, 7 la Wimbledon, 6 la US Open și 3 la Roland Garros. În total, ea a câștigat 367 de partide la turnee majore.

Serena Williams şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi doar 156 pierdute. A înregistrat câștiguride peste 94 de milioane de dolari în premii la turneele de tenis, mai mulţi bani decât orice altă sportivă din circuit.

Așadar, superstarul părăsește lumea tenisului după o carieră de excepție:

  • 186 de săptămâni consecutive pe locul 1
  • De 4 ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice
  • De 23 de ori campioană la turnee majore
  • 367 de victorii în meciuri majore
  • 6 titluri la US Open
  • 73 de titluri în carieră
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...