Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. „O seară magnifică” – Galerie Foto

Sorin Barbu 20.05.2022, 10:07

Sepsi Sfântu Gheorghe a cucerit pentru prima oară în istoria clubului Cupa României, după ce a câștigat cu 2-1 finala cu FC Voluntari. Marius Ștefănescu a fost omul meciului. A marcat cele două goluri care au asigurat succesul formației antrenate de Cristiano Bergodi. În această partidă doi frați au fost rivali. Istvan Fulop (Sepsi) și Lorand Fulop (Voluntari) au început partida pe bancă și doar jucătorul antrenat de Liviu Ciobotariu a intrat pe teren, în debutul reprizei secunde.

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari 2-1

Sepsi Sfântu Gheorghe nu a avut emoții în duelul cu FC Voluntari și a câștigat mai clar decât arată scorul final. Marius Ștefănescu a dat lovitura încă din prima repriză și a înscris de două ori. Au fost golurile la adăpostul cărora, jucătorii lui Cristiano Bergodi au gestionat liniștiți partida.

„Echipa a jucat foarte bine, mai ales în prima repriză. Apoi s-a echilibrat meciul, dar noi n-am avut emoții. În prima repriză a fost meciul perfect, am plimbat mingea mult, nu le-am dat șanse, ne-am apărat exact. A fost o presiune, dar felicit băieții, au făcut istorie pentru un club așa tânăr.

Nu a fost ușor, încă era în memorie finala de acum doi ani, chiar a fost presiune. A fost un parcurs foarte bun în Cupă, am prins Europa, a fost un final de sezon frumos, am câștigat și play-out-ul”, a declarat antrenorul italian.

„Este o seară magnifică, nu pot să o descriu în cuvinte! Suntem foarte fericiți, suntem bucuroși că am câștigat Cupa, mai ales că acum doi ani am pierdut finala cu FCSB. O seară perfectă! E un moment istoric și pentru mine și pentru club. Cu siguranță am salvat sezonul prin această victorie”, a declarat Ștefănescu la finalul meciului.

Ilfovenii au forțat pe final de partidă și au redus din handicap după autogolul lui Dumitrescu. Nu au mai avut resurse și nici timp să încerce egalarea. La FC Voluntari, Gabi Tamaș a fost titular după accidenterea suferită în debutul partidei cu FCSB.

„Când joci o finală, dai și ultima picătură de energie pe teren, dar e frustrant, atât s-a putut. Gabi Tamaș are dreptate, sezonul a fost încărcat și noi am folosit aceeași echipă pe tot parcursul sezonului. Avem jucători cu experiență, dar și cu o vârstă care nu îi ajută să se recupereze așa repede”, a declarat Liviu Ciobotariu.

Antrenorului de la FC Voluntari îi expiră contractul în această vară și nu știe dacă mai rămâne la echipă.

La finalul partidei, jucătorii și fanii lui Sepsi s-au bucurat pentru succesul din finala Cupei României.

Urmăriți Impact.ro și pe