Semnal de alarmă de la OMS! “Ce e mai rău abia urmează”. Mesajul care trebuie să ajungă la toți românii

Andrei Cezar 21.04.2020, 13:44
Semnal de alarmă de la OMS! “Ce e mai rău abia urmează”. Mesajul care trebuie să ajungă la toți românii

Mesaj îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății. Reprezentanții instituției avertizează  că nu este momentul pentru măsuri de relaxare și face o predicție care ne dă fiori:  ”ce e mai rău abia acum urmează”.

Mesajul OMS pentru întreaga lume: ”Ce e mai rău abia acum urmează”

În contextul în care mai multe țări au pus în aplicare planuri de relaxare a măsurilor de izolare a populației, Organizația Mondială a Sănătății vine cu un avertisment dur: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”. Este mesajul transmis de directorul general al instituției într-o conferință de presă, potrivit Digi24.ro.

„Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie! Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură. Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS.

Semnal de alarmă de la OMS! “Ce e mai rău abia urmează”. Mesajul care trebuie să ajungă la toți românii

Semnal de alarmă de la OMS! “Ce e mai rău abia urmează”. Mesajul care trebuie să ajungă la toți românii

Țările care ar urma să relaxeze restricțiile sociale

În cotextul unei scăderi a infecțiilor cu coronavirus în rândul populației, mai multe țări au luat decizia de a relaxa măsurile restrictive impuse pe perioada pandemiei.

„Pentru ţările care au gestionat bine până acum furtuna Covid-19, presiunile asupra guvernelor de a redeschide societăţile şi economiile sunt intense: din partea mediilor de afaceri care au asistat la suspendarea unor întregi segmente industriale; din partea analiştilor politici care interpretează datele economice şi văd doar indicatori intraţi în zone de roşu; din partea familiilor nerăbdătoare să vadă copiii reveniţi la şcoli; din partea cetăţenilor disperaţi să revină la lucru şi să restabilească normalitatea în vieţile lor. Însă riscurile unor relaxări prea mari şi prea devreme sunt foarte reale, iar experţii medicali avertizează că graba ridicării premature a restricţiilor riscă să genereze un al doilea val de infecţii, cu grad mai mare de mortalitate, subminând câştigurile obţinute cu greu până acum”, notează cotidianul The Guardian, citate de romania.eruopalibera.org.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Iată o listă cu țări care ar putea pune în aplicare planuri de reducere a restricțiilor sociale:

  • Australia – Premierul Scott Morrison a anunțat o reducere graduală a măsurilor restrictive. În același timp Guvernul speră că în șase luni economia va începe relansarea, dar avertizează că distanțarea socială ar putea dura și câțiva ani până la găsirea  unui vaccin sau până la crearea unei imunități comunitare.
  • Noua Zeeleandă – În urma stabilizării curbei infecțiilor cu coronavirus guverul are în vedere reducerea alertei de la nivelul 4 la 3
  • Germania – Școlile ar putea fi redeschise pe 4 mai, iar magazinele cu o suprafață de până la 800 de pm, pe 20 aprilie. Însă cancelarul Angela Merkel recomandă în continuare purtarea măștilor de protecție.
  • Italia – Restricţiile privind deplasările ar urma să fie relaxate pe 4 mai. Au fost deschise deja librăriile, spălătoriile, unele benzinării. Angajaţii din domeniul forestier şi IT şi-au reluat activităţile.
  • Austria – Autoritățile au permis redeschiderea magazinelor mici, iar cele mari se vor redeschide pe 2 mai. Restaurantele vor avea din nou activitate începând cu jumătatea lunii mai.
  • Israel – Premierul, Benjamin Netanyahu, a anunţat relaxarea unor restricţii, precizând că procesul va fi etapizat şi monitorizat atent.
  • Spania – Autoritățile spaniole au permis ca sute de mii de angajați să meargă din nou la serviciu, însă restricțiile privind deplasările rămân valabile pentru restul populației cel puțin până pe data de 27 aprilie.
  • SUA – Donald Trump a anunțat că va fi implementat un plan de reluare a activității economice în trei etape, iar fiecare dintre acestea va dura 14 zile.
Urmăriți Impact.ro și pe