Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români. ”Nu vorbim de relaxarea măsurilor. Dacă nu avem grijă, putem prelungi cu luni de zile”

Redacția IMPACT 08.04.2020, 14:01
Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români. ”Nu vorbim de relaxarea măsurilor. Dacă nu avem grijă, putem prelungi cu luni de zile”

Klaus Iohannis a transmis un avertisment foarte dur pentru români. Criza sanitară resimțită și pe teritoriul țării noastre trebuie privită cu multă seriozitate, de către cetățeni. Președintele României a anunțat ce se va întâmpla în perioada imediat următoare și a răspuns la câteva întrebări arzătoare. Perioada sărbătorilor Pascale care se apropie, dar și temperaturile cu mult mai ridicate, din ultimele zile, ar putea să îi facă pe mulți să renunțe la izolarea la domiciliu.

Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români

De aceea, miercuri, Klaus Iohannis a decis să facă un anunț de ultim moment, pentru românii care ar putea să nu conștientizeze riscurile expunerii. Șeful statului le-a transmis tuturor că se pregătește să celebreze Paștele, alături de Carmen, soția lui, în weekendul ce urmează. Este cunoscut că președintele respectă sărbătoarea o dată cu toți credincioșii catolici, din întreaga lume, deși este de religie protestantă. În alți ani, când situația o permitea, acesta era prezent la slujba de Înviere de la biserica parohială romano-catolică “Sfânta Treime”, situată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului.

Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români Nu vorbim de relaxarea măsurilor. Dacă nu avem grijă, putem prelungi cu luni de zile1
Klaus Iohannis a transmis un avertisment dur pentru români. Șeful statului se pregătește să celebreze Paștele catolic, peste câteva zile

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit și despre încălzirea temperaturilor din ultimele zile, dar și de prognoza anunțată pe următoarea perioadă. Acesta a avertizat cu privire la părăsirea stării de carantină, un gest la care mulți cetățeni ar putea fi tentați să apeleze. Relaxarea măsurilor în ceea ce privește pandemia resimțită și în țara noastră ar putea prelungi cu câteva luni situația de urgență. Președintele a apelat, în acest mod, la buna înțelegere a românilor.

Ce transmite președintele despre sărbătorile Pascale

“Aud de alte țări că se gândesc deja la planuri pentru a relaxa măsurile luate pentru stoparea pandemiei. La noi încă nu e cazul să face planuri de relaxare. În România cazurile sunt în creștere, deci nu ne gândim la măsuri de relaxare. Dacă ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, putem ajunge la situația în cazul măsurile acestea pe care le avem acum pot fi prelungite încă luni de zile. Trebuie să înțelegem să ieșim din casă doar când e necesar. Asta aștept și de la voi. Dacă scăpăm din mână această epidemie, va fi foarte grav pentru mulți români. Eu voi sărbători Paștele în acest sfârșit de săptămâna. Voi sa acasă cu soția mea, Carmen. Nu vom invita pe nimeni acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare și ne vom ruga.”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe