Șeful Pfizer spune că revenirea la viața normală se va face ”în câteva luni”. Vaccin, o dată pe an

Iancu Andreea, Gabriel Alexandru 23.01.2022, 12:58
Șeful Pfizer spune că revenirea la viața normală se va face ”în câteva luni”. Vaccin, o dată pe an

În ciuda faptului că România se confruntă cu valul patru al pandemiei de Covid-19, specialiștii susțin că am putea renunța la restricții într-un timp destul de scurt. Șeful Pfizer, Albert Bourla, susține că revenirea la o viață normală ar putea să aibă loc în câteva luni. Totuși, nu scăpăm complet de virus, fiind necesar un vaccin în fiecare an.

Șeful Pfizer, despre revenirea la viața normală

Noua variantă Omicron a generat un val de infectări în întreaga lume, multe state raportând un număr ridicat de cazuri noi de Covid-19. Albert Bourla, șeful Pfizer, susține că acesta ar putea fi ultimul val al pandemiei, urmând ca revenirea la viața normală să se facă în câteva luni. Totodată, liderul companiei este de părere că un vaccin pe an ar putea să reprezinte cheia gestionării acestui coronavirus.

Directorul general al Pfizer a declarat într-un interviu pentru o televiziune din Israel că lumea va cunoaște din nou o viață aproape de normalitate, iar lupta împotriva Covid-19 fiind mutată în cabinetele medicale, unde se va putea administra un vaccin anual împotriva coronavirusului care a generat pandemia.

„O dată pe an este mai uşor de convins oamenii să o facă. Este soluţia ideală din punct de vedere al sănătăţii publice. Cercetăm pentru a vedea dacă putem crea un vaccin eficient şi împotriva Omicronului şi care acoperă şi celelalte variante. Şi aceasta ar putea fi o soluţie, dacă nu apare ceva total diferit”, a spus Bourla, potrivit The Times of Israel.

Șeful Pfizer, despre revenirea la o viață normală
Vaccinarea anuală ar putea fi cheia pentru finalul pandemiei

Pe de altă parte, liderul Pfizer a precizat că planeta nu va scăpa complet de acest virus. Totodată, mai multe mutații ar putea fi regăsite în evoluția SARS-CoV-2, la fel cum este și tulpina Omicron, acestea fiind însă controlate.

„Virusul va rămâne cu noi ani de zile. Ar trebui să putem reveni la o viaţă normală în câteva luni”, a adăugat şeful Pfizer.

Compania Pfizer lucrează la un vaccin împotriva Omicron

Pentru că vorbește despre o doză unică anuală, șeful Pfizer dezvăluie faptul că se lucrează la un vaccin împotriva variantei Omicron, dar care să poată acoperi și celelalte tulpini ale virusului. Acest fapt este destul de dificil de realizat, mai cu seamă că SARS-CoV-2, la fel ca oricare virus, are tendința de a crea noi variante pentru a ocoli imunitatea dată de vaccinuri sau de trecerea prin boală. Chiar dacă Omicron este considerată mai puțin acoperită de serurile dezvoltate până în prezent, vaccinarea rămâne soluția prevenirii formelor grave de boală, în cazul infectării.

Bourla, ținta atacurilor activiștilor antivaccinare

Pe de altă parte, liderul Pfizer a făcut precizări importante cu privire la viața sa personală, care a fost afectată de campaniile antivaccinare ale activiștilor din pandemie. Aceștia ar fi postat o serie de informații false cu privire la familia șefului companiei pharma.

Antivacciniștii ar fi afirmat că soția sa a murit după ce el a forțat-o să se vaccineze. Bourla a ales să își anunțe familia, copiii și părinții soției, că aceste informații sunt false și că nu poate fi vorba despre așa ceva.

„Însă cel mai important este că oamenii cred în aceste lucruri, oamenii care mor – cei mai mulţi nu sunt vaccinaţi. Au murit milioane de oameni din cauza lor, a unui număr mic de ‘criminali’”, a adăugat şeful Pfizer.

Astfel, liderul companiei Pfizer oferă o doză de optimism cu privire la finalul pandemiei de Covid-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...