Motivul pentru care șeful de la Pfizer nu s-a vaccinat până acum. Explicația oferită: ”Am 59 de ani”

Stan Filon / 16.12.2020, 16:42
Motivul pentru care șeful de la Pfizer nu s-a vaccinat până acum. Explicația oferită: ”Am 59 de ani”

Speranțele oamenilor din toată lumea în ceea ce privește vaccinul anti-coronavirus vine de la giganții Pfizer și BioNTech, care au dezvoltat un vaccin care ar trebui să ne ferească de noul virus. Vaccinul a primit undă verde de la Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA) și chiar este folosit acum. Cu toate acestea, directorul Pfizer a recunoscut că nu și l-a făcut.

Șeful Pfizer nu s-a vaccinat până acum

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a recunoscut cu mâna pe inimă că încă nu s-a imunizat cu vaccinul scos pe piață de compania pe care o conduce. Cum și-a motivat acesta gestul? Ei bine, el spune că nu se află în grupa de vârstă vulnerabilă.

Albert Bourla a lăsat să se înțeleagă că respectă regulile impuse și nu are de gând să sară peste ordinele venite de la autorități în ceea ce privește primii oameni care vor fi imunizați împotriva coronavirusului. Pur și simplu nu vrea să se bage în față.

De ce nu s-a vaccinat seful Pfizer
De ce nu s-a vaccinat seful Pfizer

”Am 59 de ani şi sunt sănătos”

”Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”, a explicat Albert Bourla, citat de CNBC.

Cu toate acestea, Bourla a explicat că ia în considerare varianta de a-şi face vaccinul mai repede doar pentru a demonstra încrederea pe care o are în produsul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, pentru a-i încuraja pe alţi cetăţeni spre vaccinare.

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech în data de 12 decembrie, iar acesta a fost utilizat până acum deja în Marea Britanie şi în SUA.

Luni, Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană vaccinată împotriva Covid-19 din Statele Unite ale Americii.

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) a recomandat că angajaţii din sistemul medical şi rezidenţii centrelor de îngrijire ar trebui să fie primii în linie pentru vaccinare, însă fiecare stat poate decide modul în care va prioritiza categoriile vulnerabile.

Marea Britanie vaccinează prima dată persoanele peste 80 de ani

Marea Britanie este prima țară europeană care a demarat un program național de vaccinare împotriva coronavirusului. Mai întâi vor fi vaccinate persoanele trecute de 80 de ani, iar vaccinul nu este obligatoriu.

Organizația Mondială a Sănătății s-a pronunțat împotriva obligativității vaccinării anti-Covid. “Nu cred că impunerea vaccinării, mai ales în cazul acestui vaccin, este calea corectă. Cred că este mult mai bine să le prezentăm oamenilor datele și avantajele vaccinării și să-i lăsăm pe ei să decidă singuri”, a arătat experta OMS, Kate O’Brien, la Geneva.

În Marea Britanie, regina Elisabeta a II-a (94 de ani) și soțul ei prințul Philipp (99 de ani) ar dori să se vaccineze cât mai repede, potrivit presei britanice, pentru a reprezenta o “contrapondere la mișcarea care se opune vaccinării”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI