Ședință PSD s-a lăsat cu demiteri. Cine a părăsit cu scandal tabăra baronilor social democrați

Raluca Juncu 12.11.2019, 18:26
Ședință PSD s-a lăsat cu demiteri. Cine a părăsit cu scandal tabăra baronilor social democrați

Viorica Dăncilă a convocat astăzi reprezentanții PSD pentru a discuta despre rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur. Rezultatul alegerilor este consdierat a fi unul prost de către liderul formațiunii social democarte, chiar și în ciuda faptului că Viorica Dăncilă, candidatul la alegerile prezidențiale trimis de PSD a reușit să intre în cel de-al doilea tur de scrutin.

Digi 24 transmite că liderii PSD aveau de atins anumite procente de voturi pentru șefa partidului și li se spusese dinaintea alegerilor că dacă nu vor reuși să atingă aceste țințe, vor fi excluși din partid.

Cine a plecat de la PSD?

La reuniunea de astăzi a Comitetului Executiv de la sediul central al partidului de pe bulevardul Kiseleff, au fost multe tensiuni și vorbe dure aruncate către anumiți lideri.

Chiar președintele PSD a avut o cădere nervoasă în timpul ședinței, a început să plângă și a vrut să plece din CEX. Totodată, Viorica Dăncilă ar fi spus că renunță la candidatura la alegerile prezidențiale, dacă este subestimată și jignită de colegi. Ea le-a reproșat liderilor PSD că „au fost plecați în vacanță” în timpul campaniei, potrivit aceleiași surse.

Viorica Dăncilă a plâns la ședința de astăzi a Comitetului Executiv al PSD. Foto: Digi24
Viorica Dăncilă a plâns la ședința de astăzi a Comitetului Executiv al PSD. Foto: Digi24

Ca urmare a scandalului produs, Lia Olguța Vasilescu s-a retras de la conducerea campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă, după ce aceasta i-a reproșat că sotul ei, Claudiu Manda, că PSD „nu poate câştiga alegerilecu o proastă”, informează România TV.

În acest sens, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă a demisionat.

Pe fondul faptului că PSD a pierdut votanții din Moldova,  Cosmin Necula, primarul Bacăului, precum și Elena Hărătău, deputata PSD de Bacău au fost excluși din partid. Edilul din Bacău a transmis în urmă cu câteva ore într-o postare pe pagina sa Facebook că mai multor social-democrați din provincie le-a fost rușine să voteze cu Viorica Dăncilă, al cărei mandat în fruntea PSD este pus la îndoială.

Și cei doi parlamentari care au votat pentru Guvernul Orban, Eugen Gioancă și Cristina Burciu și au fost eliminați din structura partidului.

Urmăriți Impact.ro și pe