Ședință la Guvern după ce Blue Air a suspendat toate zborurile. Soluția găsită de premierul Nicolae Ciucă

Beatrice Dumitru 06.09.2022, 21:50
Ședință la Guvern după ce Blue Air a suspendat toate zborurile. Soluția găsită de premierul Nicolae Ciucă

Compania aeriană Blue Air a suspendat marți toate zborurile pe motiv că are toate conturile blocate din cauza unor datorii în valoare de peste 28 de milioane de lei. 3.000 de persoane sunt afectate de această decizie, iar pentru a rezolva cât mai repede situația premierul Nicolae Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului și a anunțat primele măsuri.

Măsurile luate pentru criza Blue Air

Compania aeriană Blue Air a anunțat că a suspendat toate zborurile operate din România, până luni, 12 septembrie, deoarece are toate conturile blocate de Administraţia pentru Fondul de Mediu.
3.ooo de oameni sunt afectați după această decizie luată de companie.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a convocat în această seară o celulă de criză la Guvern pentu a urgenta rezolvarea situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air. Acesta a cerut ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturile din străinătate cu aeronave Tarom, costul fiind suportat de statul român. Ei pot pot solicita asistență de la secțiile consulare ale ambasadelor României din țările respective pentru a fi repatriați.

Ședință la Guvern după ce Blue Air a suspendat toate zborurile. Soluția găsită de premierul Nicolae Ciucă
Blue Air a suspendat toate zborurile operate din România.

S-a activat un număr unic la care cetatenii romani aflati pe aeroporturi din afara tarii isi pot semnala prezenta si pot solicita asistenta consulara si sprijin pentrt a ajunge acasa. Numarul de telefon este: 0040751084537. După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air în aeroporturi din afara țării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Blue Air nu a respectat legea

După declanșarea crizei, Ministrul Mediului Tanczos Barna a spus că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privința certificatelor de gaze cu efect de seră și a cerut ca firma să reia zborurile imediat şi să îşi onoreze obligaţiile faţă de călători.

Această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor. Ministerul Transporturilor, prin licenţa pe care a emis-o, nu a condiţionat niciodată activitatea acestei companii în acest fel şi nu le-a dat dreptul niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor”, a declarat ministrul Mediului Tanczos Barna, citat de Libertatea.

Decizia companiei aeriene low-cost de a suspenda zboruruile a creat haos pe aeroportul Otopeni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...