Ședință CEx la PSD: liderii decid cine pleacă din Guvern. 8 miniștri ar fi vizați de remanierea guvernamentală

Alexandru Ioanid 15.07.2019, 11:04
Ședință CEx la PSD: liderii decid cine pleacă din Guvern. 8 miniștri ar fi vizați de remanierea guvernamentală

PSD se reunește, luni, într-o ședință a Comitetului Executiv pentru a discuta despre remanierea guvernamentală și pentru a analiza sondajele interne privind prezidențiabilii partidului. În ședința CEx a PSD se va decide, așadar, cine pleacă și cine vine în echipa condusă de Viorica Dăncilă.

Ședința CEx a PSD de luni, 15 iulie, se anunță una cu scântei. Cel mai important punct de pe agenda discuțiilor se referă la remanierea guvernamentală. Vor fi discutate, de asemenea, și rezultatele sondajelor interne care-i vizează pe cei care ar vrea să candideze la prezidențiale din partea PSD.

Se pare că cel puțin opt miniștri ar putea pleca din Guvern, după cum declara premierul Viorica Dăncilă. Șefa Guvernului susținea că a analizat activitatea acestor ministere și nu s-a oprit acolo.

Un lucru e cert, însă, înaintea ședinței CEx de la PSD: Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, va fi schimbat din funcție, anunțul fiind făcut de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Ședință CEx la PSD: cine sunt miniștrii vizați de remanierea guvernamentală

Sedinta CEX la PSD VIORICA DANCILA
Sursa foto: Alexandru Dobre/Mediafax

Potrivit unor surse, premierul Viorica Dăncilă i-a luat în vizor pe mai mulți miniștri din echipa sa. Printre ei se numără ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ministrul Turismului, Bogdan Trif, ministrul de Interne, Carmen Dan și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Dintre toți, se speculează că „cel mai remaniabil” ministru este Carmen Dan. Șefa de la Interne e considerată una dintre persoanele extrem de loiale lui Liviu Dragnea. Or, imediat după condamnare, Viorica Dăncilă a urmărit exact îndepărtarea apropiaților fostului lider al PSD.

Deciziile sunt unele politice, după cum recunoștea chiar Viorica Dăncilă.

”Suntem un guvern politic, decizia este politică, avem nevoie de un vot în CEX, poate că propunerea nu este acceptată din punct de vedere politic, deci în momentul în care vii cu o remaniere, cu anumite soluţii, cu anumite schimbări, trebuie să fie confirmate de forul statutar. O să venim cu persoane care să gestioneze acele domenii mult mai bine, deci voi veni şi cu punctele bune, dar şi cu anumite lucruri care nu s-au întâmplat aşa cum ne-am fi dorit”
Viorica Dăncilă, premierul României

Orice remaniere, însă, implică și o consultare cu președintele Klaus Iohannis, cel care poate refuza numirea unor miniștri.

Cine va fi prezidențiabilul PSD

PSD cine e candidatul la prezidentiale

Pe agenda ședinței CEx de la PSD se numără și sondajele interne privind candidatul PSD la prezidențiale. Printre cei testați se numără Eugen Teodorovici, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Mihai Fifor.

Nici Viorica Dăncilă nu exclude, însă, o candidatură. Săptămâna trecută, premierul declara pentru prima oară că dacă partidul îi va cere, nu va ezita şi va accepta să candideze.

Urmăriți Impact.ro și pe