Congres pentru alegerea prezidențiabilului PSD: Dăncilă a anunțat cine sunt cei care vor la Palatul Cotroceni

Alexandru Ioanid 05.07.2019, 16:43
Congres pentru alegerea prezidențiabilului PSD: Dăncilă a anunțat cine sunt cei care vor la Palatul Cotroceni

PSD organizează un Congres la sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august pentru a-și desemna candidatul la prezidențiale. Social-democrații vor face sondaje interne, iar apoi candidații cu cele mai mari șanse vor fi supuși votului delegaților.

PSD încă încearcă să se regrupeze după eșecul de la alegerile europarlamentare. Au fost îndepărtați oamenii lui Dragnea, a fost votată noua conducere, urmează și o remaniere guvernamentală.

Dar cel mai mare partid din România nu a anunțat încă pe cine vrea să trimită în cursa pentru Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a anunțat deja că va candida pentru al doilea mandat, USR-Plus au anunțat, la rândul lor, că vor avea propriul candidat la prezidențiale.

Dar de la PSD nu se aude mare lucru. Asta și pentru că opțiunile care ar putea avea șanse reale de câștig… lipsesc deocamdată. Viorica Dăncilă susține că PSD va organiza un Congres la sfârșitul lunii sau luna viitoare în care va fi ales prezidențiabilul PSD.

Până atunci, câțiva social-democrați și-au anunțat intenția de a candida.

Cu cine va merge PSD la prezidențiale

Sedinta CEx la PSD

Preşedintele PSD și premierul României,  Viorica Dăncilă, a anunţat, vineri, la Brăila că partidul a început sondajele pentru stabilirea prezidenţiabilului.

PSD măsoară în sondaje mai multe variante. Fie varianta unei candidaturi comune PSD-ALDE, pentru care s-ar califica, susține premierul,  Călin Popescu Tăriceanu, dar şi varianta susţinerii unui candidat independent.

De precizat că Tăriceanu a fost vehiculat ca posibil candidat încă de pe vremea când partidul era condus de Liviu Dragnea. Doar că mulți au început să ridice din sprâncene după ce ALDE nu a reușit să atingă pragul de 5% la europarlamentare și nu a prins niciun mandat în Parlamentul European.

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună”
Viorica Dăncilă, președinte PSD

Printre liderii PSD care vor fi măsurați în sondaje interne se numără Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu şi Liviu Pleşoianu.

Deocamdată, Viorica Dăncilă nu dă semne că ar vrea să candideze la prezidențiale. Congresul PSD va avea loc la sfârșitul acestei luni sau luna viitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe