Sectorul 6 din Capitală va avea, în sfârşit, un spital. Unde se va construi unitatea medicală mult aşteptată

Stan Filon, Mihai Cheleș 28.04.2021, 15:48
Sectorul 6 din Capitală va avea, în sfârşit, un spital. Unde se va construi unitatea medicală mult aşteptată

Vin vești bune pentru locuitorii Sectorul 6 al Capitalei! Aceștia vor avea, în sfârșit, un spital! Anunțul a fost făcut chiar de primarul Ciprian Ciucu! Noul stabiliment va avea dimensiuni reduse și va trata în special copii. Spitalul este însă la nivel de proiect, momentan.

Locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei va avea, în sfârşit, un spital

”Sunt fericit! Consiliul General a votat în urmă cu câteva minute trecerea în admnistrarea Primăriei Sectorului 6 unui teren de pe bdv. Timișoara (zona Valea Cascadelor) pentru construirea unui spital de dimensiune mică / medie cu până la 150 de paturi cu specializări multiple, axat în principal pe pediatrie”, a anunțat Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Edilul Sectorul 6 speră ca până în toamnă să fie scoase la licitație lucrările de execuție. ”Dăm drumul rapid la Studiul de Fezabilitate si sper ca anul acesta, până în toamnă să scoatem la licitație lucrările de execuție. În acest moment nu există NICIUN spital în Sectorul 6, a precizat Ciucu.

Locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei va avea, in sfarsit, un spital
Locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei va avea, in sfarsit, un spital

”Ceea ce avem este doar tema”

Noul spital va fi construit pe Bulevardul Timișoarei, în zona Valea Cascadelor, și va fi ridicat pe un teren care a aparținut Primăriei Generale a Capitalei. ”Cât va costa spitalul vom ști după ce vom avea Studiul de Fezabilitate. În acest moment, nu putem ști cât o să coste spitalul (…). Acum am identificat doar nevoia, iar ea este foarte clară: în Sectorul 6, pe o arie normală, la o populație de 400.000 de oameni, nu avem niciun spital.

Sunt mai multe studii care se fac. Ceea ce avem este doar tema. Avem nevoie de spital, că e clar că există nevoia. Populația a crescut foarte, foarte mult, oamenii din Drumul Taberei și Militari nu au acces la servicii de sănătate. În maximum o lună, vom scoate Studiul de Fezabilitate la licitație și vor lucra la el undeva la 3-4 luni, nu mai mult, deși este o temă destul de complexă.

În 3-4 luni, vom avea studiul și ne va spune ce servicii de sănătate să oferim populației din Sectorul 6, după care vom avea și un proiect tehnic. Atunci vom ști exact câte paturi, câte specializări, câți oameni o să lucreze, studiul de trafic și tot ce mai este nevoie pentru acest spital. După ce avem și proiectul tehnic, putem să contractăm și lucrările”, a spus primarul Ciucu, într-o intervenție telefonică la Aleph News.

Urmăriți Impact.ro și pe