Este vorba despre Secţia Medicină Internă I, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, care a fost puternic afectată de un focar de infecţie SARS CoV-2 în evoluţie, atât în rândul personalului secţiei, cât şi în rândul mai multor pacienţil internaţi. Astfel că situația este extrem de gravă.
„Un medic şi doi asistenţi depistaţi pozitivi la coronavirus se tratează la domiciliu, un pacient a fost externat la cerere, fiind în izolare la domiciliu, iar alţi trei pacienţi pozitivi au fost transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase.
Internările în această secţie vor fi suspendate pe o perioadă de cinci zile, pentru a putea fi luate toate măsurile necesare de limitare a focarului“, a declarat Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
În acest sens, toți pacienţii vor fi direcţionaţi către alte secţii.
„În perioada 21 – 26 ianuarie 2022, pacienţii care se vor adresa SJU Târgu-Jiu pentru internare la Secţia Medicină Internă I, vor fi redirecţionaţi spre Secţia Medicină II din clădirea unităţii situată pe strada Tudor Vladimirescu sau spre alte unităţi medicale din judeţul Gorj“, a mai spus Mihaela Ţicleanu.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, în judeţul Gorj s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, 105 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
România este în plin val de infectări, iar specialiștii cred că în următoarea perioadă vom ajunge să înregistrăm chiar și 25.000 de cazuri pe zi. Astfel că spitalele s-au pregătit din nou pentru un număr mare de îmbolnăviri. Cu toate acestea, până acum nu au ajuns mulți români în stare critică în secțiile de Terapie Intensivă, iar formele severe nu sunt atât de multe.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Chiar dacă nu vorbim despre forme severe de boală, sute de copii sunt internați în secțiile spitalelor COVID din toată țara, iar unii au ajuns în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. De obicei, copiii care fac forme grave au și alte boli asociate.
„Trebuie să ne testăm când avem suspiciuni, testele și în cazul copiilor se fac acolo unde știm deja. Există și varianta testelor de salivă, sunt mai confortabile, dar mai puțin concludente. Ce știm clar este că varianta Omicron expune mai mult copiii.
Prima măsură de bun simț în cazul copiilor mici este să se vaccineze părinții lor, apoi dacă vorbim despre copii mai mari ar trebui să fie vaccinați și ei. Față de variantele precedente este drept că Omicron este mai des întâlnită la copii și sunt puțini cei care au manifestări care ar putea să-i trimită la spital”, a spus medicul Rodica Tănăsescu.
Privind cifrele din spitale, putem observa că în unele zone lucrurile nu arată deloc bine. Un exemplu se află la Spitaluș Grigore Alexandrescu din Capitală, unde secțiile care tratează COVID sunt pline. O situație asemănătoare este înregistrată și la Spitalul pentru copii Sfânta Maria din Iași.