Secretul ținutelor lui Carmen Iohannis. Ce se află în spatele aparițiilor publice ale Primei Doamne FOTO

Ioana Bucur 14.08.2022, 11:56

O prezență discretă, dar mereu elegantă, Prima Doamnă a României a fost mereu admirată pentru alegerile vestimentare pe care le-a făcut în ultimii ani. Chiar dacă au existat și voci care au criticat-o, soția lui Klaus Iohannis a rămas consecventă în ceea ce privește stilul abordat, iar acum s-a aflat motivul. Acesta ar fi, de fapt, secretul ținutelor lui Carmen Iohannis.

Cum își alege Carmen Iohannis ținutele

Din momentul în care Klaus Iohannis a câștigat primul mandat de președinte al țării, viața cuplului s-a schimbat complet. Cu toate că este Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis a decis să rămână la Sibiu și să predea în continuare limba engleză elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din oraș.

Când nu este la catedră, participă alături de soțul său la diferite evenimente și întâlniri oficiale, în calitate de reprezentanți ai statului. De fiecare dată, ținutele purtate de ea sunt analizate la sânge. Chiar dacă a avut parte și de critici în ultimii ani, nu doar laude, Prima Doamnă a rămas constantă când a venit vorba despre alegerile vestimentare.

Secretul ținutelor lui Carmen Iohannis ar putea avea o explicație surprinzătoare, fiind legat nu neapărat de preferinețele sale sau ale designerului cu care colaborează, ci de astrologie.

Soția președintelui este născută în zodia Scorpion, iar culorile aducătoare de noroc pentru acest semn al zodiacului sunt violet, albastru și roșu sau roz – culori pe care Carmen Iohannis le poartă la aproape fiecare apariție.

„Movul închis reprezintă puterea ascunsă a acestei zodii care protejează o mulțime de mistere pe care nu le află aproape nimeni niciodată. Iar roșu este culoarea scorpionului de deșert, este culoarea energiei, a optimismului și rezistenței de care este capabilă această zodie”, explică astrologii.

Secretul ținutelor lui Carmen Iohannis. Ce se află în spatele aparițiilor publice ale Primei Doamne FOTO
Jill Biden, alaturi de Carmen Iohannis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce spune designerul cu care colaborează Prima Doamnă

Designerul din spatele ținutelor purtate de Carmen Iohannis este Andreea Tincu. Ele și-au început colaborarea printr-un email trimis de creatoare pe site-ul oficial, cu un portofoliu atașat și o simplă întrebare.

„Este mai simplu decât și-au imaginat mulți, inclusiv apropiați de-ai mei. Am trimis un e-mail de pe site-ul oficial, cu portofoliu anexat, și am întrebat dacă Prima Doamnă este interesată de o colaborare cu un designer român cu experiență. Asta a fost tot. Cred că Primei Doamne i-au plăcut colecțiile mele”, a povestit Andreea Tincu, într-un interviu pentru Forbes.

Se pare că Prima Doamnă nu este un client dificil, designerul bucurându-se de întreaga sa încredere.

„Prima Doamnă este o persoană care are încredere în designer și poartă cu plăcere ceea ce i se potrivește. Implicarea este ca la orice creație vestimentară, pe care o va purta cineva. Mă refer la nivelul de consulting general – culori, linii, forme, cu respectarea totală a libertății de creație”, a adăugat Tincu pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...