Ce meserie avea tatăl lui Carmen Iohannis. Detaliul pe care mult prea puţini români îl ştiu despre Prima Doamnă

Ioana Bucur 20.07.2022, 09:12
Ce meserie avea tatăl lui Carmen Iohannis. Detaliul pe care mult prea puţini români îl ştiu despre Prima Doamnă

Din momentul în care soțul său a câștigat primul mandat de președinte al țării, Prima Doamnă a României a fost o prezență discretă în spațiul public, admirată la fiecare apariție, dar destul de zgârcită când vine vorba despre declarații sau dezvăluiri despre trecutul său. S-a aflat ce meserie avea tatăl lui Carmen Iohannis. Bărbatul a avut mari probleme de sănătate din pricina activității sale.

Dezvăluiri despre tatăl lui Carmen Iohannis

Astăzi, Carmen Iohannis este cunoscută ca Prima Doamnă a României și un profesor dedicat meseriei sale și elevilor pe care îi pregătește la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

O prezență mereu discretă, despre trecutul soției lui Klaus Iohannis nu se știu foarte multe. Carmen Lăzurică s-a născut pe 2 noiembrie 1960, în Reghin, într-o familie cu origini greco-catolice.

Încă din copilărie a fost pasionată de artă, fiind încurajată de părinți să își dezvolte această latură. A luat lecții de pian și de balet.

Tatăl lui Carmen Iohannis a fost blănar, a dezvăluit Doina Lăzurcă, rudă prin alianță a Primei Doamne, care în prezent trăiește în casa în care a copilărit soția președintelui. Aceasta a mai spus că bărbatul a trăit o bună bucată a vieții sale cu un singur plămân, din cauza unei afecțiuni grave.

„Tatăl lui Carmen, unchiu’ Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare așezat și bogat, muncea de dimineață până seara. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la testarea pieilor și au fost nevoiți să-i scoată un plămân, dar a trăit până la 96 de ani.

A fost un om extraordinar, ni se spunea și nouă că a jucat fotbal în tinerețe, era fruntea satului pe teren”, a povestit mătușa lui Carmen Iohannis.

Ce meserie avea tatăl lui Carmen Iohannis. Detaliul pe care mult prea puţini români îl ştiu despre Prima Doamnă

„Îi spunea că va ajunge departe…”

Prima Doamnă a României și-a pierdut mama în 2016. Georgeta Lăzurică a fost printre primii susținători ai lui Klaus Iohannis, la începutul carierei în lumea politică.

„Mătușa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe…”, a mai spus Doina Lăzurcă.

Carmen Iohannis predă în continuare limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, liceu pe care și ea l-a absolvit. Anul acesta, unul dintre elevii cărora le-a fost dirigintă a obținut media 10 la examentul de Bacalaureat.

„Elevul Mihăilescu Pavel din clasa 12E, a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, a demonstrat prin media 10 la examenul de bacalaureat, că munca, seriozitatea, pasiunea și inteligența sunt cheia încununării anilor de liceu!

Toată prețuirea și admirația, lui și profesorilor! Cu drag, felicitări din partea D-nei Diriginte!”, a fost mesajul transmis de Carmen Iohannis pe Facebook.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...