Sezonul merelor este în toi, fiind deja o tradiție ca toamna să se pregătească cele mai bune plăcinte. De asemenea, aceste fructe delicioase sunt folosite si la compoturi, dar și la diferite preparate culinare. Merele, însă, își strică repede gustul savuros dacă nu sunt păstrate în condiții optime. Totuși, ce faci dacă ai rămas cu multe fructe? Ei bine, congelarea lor ar putea fi o opțiune bună pentru tine!
În anotimpul de toamnă se găsesc cele mai delicioase mere. Totuși, aceste fructe nu rezistă prea mult timp. Așa că fie le consumăm, fie le folosim la diferite preparate culinare, fie le congelăm.
Pentru a pregăti fructele pentru congelare, iată ce trebuie să faci. Mai întâi de toate, este important să le cureți de coajă și să îndepărtezi partea din mijloc, adică cotorul.
Însă, dacă nu te deranjează să utilizezi merele cu coajă pentru a pregăti prăjitura preferată, acestea pot fi păstrate și în acest mod. Mai departe, trebuie să le feliezi sau să le tai în cubulețe cât mai mici.
Poate cel mai important pas este să speli bucățile de mere înainte de a le băga la congelator. Pentru acest lucru foloseşte o cantitate de 250 de ml de apă în care ai stors o lămâie. Astfel, bucățile de mere nu vor căpăta acea culoare maronie.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Pasul următor este să scurgi foarte bine fructele. Pentru asta, poți folosi un prosop de hârtie. Acesta are capacitatea de a absorbi lichidul în exces și astfel nu se vor mai forma cristalele de gheață pe bucățile de mere.
Dupa ce s-au uscat, fructele se vor așeza pe o hârtie de copt. Însă, este important să existe o distanță între acestea. Pune-le la congelator timp de aproximativ trei ore sau chiar peste noapte.
A doua zi, merele se pot pune în caserole care se închid etanș sau în pungi speciale pentru congelator. Astfel, merele vor rezista fără probleme timp de minimum șase luni.
Citește și Motivul pentru care merele româneşti nu merg la export. De ce preferă nemţii fructele din Polonia!