Secretul pentru păstrarea vinetelor la congelator. Cum trebuie pregătite ca să nu se înnegrească

Stan Filon 16.09.2022, 12:24
Secretul pentru păstrarea vinetelor la congelator. Cum trebuie pregătite ca să nu se înnegrească

Multe gospodine nu știu exact cum se pun vinetele la congelator, însă Impact.ro vă dezvăluie secretul cu ajutorul căruia vă veți putea bucura de o salată de vinete perfectă, în plină iarnă. Autoritățile trag semnale puternice că vom avea o iarnă grea, mai ales din punct de vedere economic, așa că gospodinele trebuie să facă provizii pentru iarnă, iar vinetele sunt o soluție ieftină și foarte gustoasă.

Secretul pentru păstrarea vinetelor la congelator

Chiar dacă în vremurile noastre găsim vinete în supermarket chiar și iarna, gustul nu este același, iar prețul ne va ține departe de legumele noastre preferate, așa că trebuie să avem la congelator provizii pentru anotimpul rece. Multe gospodine constată însă că vinetele de la congelator prind un gust amar, deoarece există un secret pe care nu mulți îl cunosc, pentru a avea vinete perfecte. Iată ce trebuie să facem:

  • Cele mai bune vinete pentru copt și pus la păstrare peste iarnă sunt cele cumpărate la finalul lunii august. Atunci au cea mai bună calitate, dar și cel mai bun preț.
  • Pentru a coace și păstra vinete la congelator trebuie să le alegem pe cele mari, bine coapte, negre.
  • Putem coace vinetele direct pe flacăra de la aragaz, pe o tavă așezată pe ochiurile de la aragaz, pe jarul grătarului din curte (cine are) sau chiar și în tava de la cuptor. Trebuie știut că dacă există posibilitatea să le acoperim cu un capac, va fi și mai bine, deoarece se vor coace mult mai repede.
Secretul pentru pastrarea vinetelor la congelator
Secretul pentru pastrarea vinetelor la congelator

Pentru curățarea, scurgerea sau tăierea vinetelor vom folosi ustensile de lemn sau plastic

  • Acestea se vor curăța cât mai repede posibil, după ce le-am copt, chiar dacă ne mai frigem puțin la degete. Merită tot efortul.
  • Odată curățate  le vom pune pe un fund de lemn sau într-o strecurătoare de plastic ca să se scurgă zeama lăsată de ele, deoarece zeama respectivă este una amară.
  • Pentru curățat, scurs sau tăiat, nu vom folosi obiecte din metal, deoarece vinetele se vor oxida și vor căpăta o culoare închisă. Trebuie să folosim ustensile de lemn sau plastic.
  • Evitați pe cât posibil folosirea apei atunci când curățați vinetele Trebuie evitată cât de mult apa, deoarece vinetele vor absorbi apa respectivă și vor prinde un gust amar. Trebuie să ne asigurăm că vinetele au fost scurse foarte bine.
  • Când vom folosi vinetele, acestea trebuie scoase de la congelator cu o zi înainte de a le prepara, însă trebuie să le punem din nou la scurs, tot pe un fund sau o sită din plastic.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...