Ingredientul secret din salata de vinete. Îi schimbă gustul și o face delicioasă

Andra Daoud 08.02.2022, 11:45
Ingredientul secret din salata de vinete. Îi schimbă gustul și o face delicioasă

Salata de vinete este unul dintre preparatele simple și delicioase din bucătăria românească, de care ne putem bucura atât vara, cât și iarna. Fiecare gospodină are o rețetă preferată pe care o prepară de fiecare dată, însă cea pe care v-o propunem astăzi are un ingredient secret, care îi schimbă total gustul. Se prepară foarte ușor, iar gustul este cu adevărat impresionant.

Ingredientul secret din salata de vinete

Cu sau fără maioneză, cu ceapă sau nu, din vinete proaspăt coapte sau păstrate la congelator peste iarnă, alături de ardei copți sau roșii din grădină, salata de vinete este bună în orice combinație și în orice sezon. Fiecare bucătar are câte un truc pentru o salată de vinete ca la carte și, în timp ce unii spun că ceapa nu poate să lipsească din compoziție, alții consideră că secretul constă în a folosi vinete proaspăt coapte.

Oricum ar fi făcută, salata de vinete se potrivește de minune în combinație cu ardei copți. Dar, în loc să fie savurați separat, ardeii copți pot fi amestecați în salata de vinete, pentru o aromă deosebită. Este o rețetă originală și delicioasă, pe care oricine ar trebui să o încerce măcar o dată.

Ingrediente pentru salată de vinete cu ardei copți:

  • 4 vinete
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • maioneză (opțional)
Ingredientul secret din salata de vinete. Îi schimbă gustul și o face delicioasă
Ingredientul secret din salata de vinete. Îi schimbă gustul și o face delicioasă

Mod de preparare:

Pentru această rețetă, puteți folosi vinete și ardei proaspăt coapte sau din congelator. Dacă alegeți legume coapte și congelate, lăsați-le să se dezghețe și să se scurgă bine de apă înainte de a începe să preparați rețeta.

Dacă folosiți legume proaspete, coaceți vinetele și ardeii pe aragaz, la cuptor sau direct pe flacără până când se rumenesc bine pe toate părțile. Lăsați ardeii să se răcească, după ce ați presărat sare grunjoasă peste ei. Vinetele trebuie să fie curățate cât încă sunt calde și apoi puse la scurs. Când ardeii s-au răcit, se curăță și ei de coajă și de semințe și se toacă mărunt.

După ce vinetele s-au scurs bine de apă, tocați-le cu ajutorul unui tocător de lemn. Nu folosiți cuțit, pentru că își vor schimba culoarea. Puneți peste vinete ardeiul tocat și ceapa tocată mărunt, sare și piper după gust și 2 linguri de ulei, în cazul în care nu folosiți maioneză. Dacă alegeți să puneți maioneză, adăugați 1-2 linguri și amestecați bine totul.

Dacă vreți ca salata de vinete să aibă o textură fină, o puteți amesteca cu ajutorul unui blender. Salata de vinete cu ardei copți se lasă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a fi savurată, pentru ca aromele să se combine între ele.

Urmăriți Impact.ro și pe