Secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Trucul pentru a-i transforma într-o adevărată delicatesă

Rădulescu Valentin 30.09.2020, 16:36
Secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Trucul pentru a-i transforma într-o adevărată delicatesă

Cartofii prăjiți sunt bineveniți în bucătăria oricărui român. Aceștia sunt ușor de făcut și se pot mânca simpli sau pe post de garnitură. Dar cu un mic truc, puteți transforma cartofii prăjiți într-o adevărată delicatesă, pe care o puteți mânca simplu, fără alte mâncăruri lângă. Cum transformi cartofii prăjiți în ceva mult mai gustos?

Cum transformi cartofii prăjiți într-o delicatesă?

Cartofii prăjiți pot ieși o adevărată delicatesă dacă le adaugi câteva condimente specifice, așa că noi îți oferim o rețetă care îi va da pe spate pe invitați, dar chiar și pe tine. Pentru aceasta ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 cartofi mari dulci, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri unt nesărat, 3 căței de usturoi (tocat mărunt), 1 sau 2 lingurițe de sare de mare, 1 sau 2 lingurițe de piper, parmezan (ras), 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt, 3 linguri de coriandru proaspăt tocat mărunt, 3 linguri de busuioc proaspăt, brânză feta și iaurt grecesc.

După ce ai procurat toate aceste ingrediente, trebuie să faci un amestec din uleiul de măsline, unt aromat (topit împreună cu usturoiul), sare și piper. După ce ai făcut amestecul, treci cartofii prin el, iar apoi îi pui la cuptor pe o foaie de copt. Se lasă timp de 20 de minute, respectiv la 220 de grade Celsius, preîncălzit, după care îi scoatem și îi trecem din nou prin amestec și îi punem din nou 15-20 de minute în cuptor.

După ce i-am scos din cuptor, cartofii se trec prin parmezan și ierburile tăiate mărunt. După gust, se poate adăuga sare și piper. La sfârșit avem nevoie de crema de brânză feta, care se face cu iaurt grecesc, sare, piper, paprika, maioneză și pudră de usturoi. Acum cartofii sunt gata și îi puteți mânca împreună cu crema de brânză feta, care le dă un gust aparte cartofilor.

Secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Trucul pentru a-i transforma într-o adevărată delicatesă
Secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Trucul pentru a-i transforma într-o adevărată delicatesă

Rețeta de cartofi cu parmezan și ierburi proaspete

Trucul pentru a face o farfurie de cartofi prăjiți super gustoși îl reprezintă în mare parte ierburile proaspete. Pentru asta avem nevoie de următoarele ingrediente: busuioc, coriandru, pătrunjel și oregano.

Toate aceste ierburi se taie mărunt, iar apoi se pune sare și praf de usturoi peste ele. În timp ce cartofii se fac în cuptor, amestecați toate ingredientele bine. Când cartofii sunt gata, puneți acest mix peste ei, după care presărați parmezan.

Urmăriți Impact.ro și pe