Rețetă de cartofi dulci, prăjiți și usturoi. Sigur n-ai mai mâncat așa ceva

Daria Petrescu 14.07.2020, 09:38
Rețetă de cartofi dulci, prăjiți și usturoi. Sigur n-ai mai mâncat așa ceva

Cartoful este un aliment nelipsit de pe masa românului. Se gătește în multe feluri și este extrem de gustos. Fie că prăjim cartofii pur și simplu, fie că îi adăugăm la diferite preparare, această legumă este preferata gospodinelor din lumea toată. Atunci când vorbim însă, de cartofii dulci, lucrurile se schimbă. Acesta are numeroase beneficii și este recomandat pentru cei care suferă de diabet. Iată o rețetă de cartofi dulci cu usturoi, pe care trebuie să o încercați neapărat.

Ingrediente

  • 500 g cartofi dulci
  • ulei de masline. Aveți nevoie de 5-6 linguri
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță scorțisoară (doar dacă este necesar, în funcție de preferințe)
  • zeama de la lămâie (în funcție de cantitatea pregătită)
  • usturoi, sare și piper, după gust

Mod de preparare

Rețeta de cartofi dulci cu usturoi este extrem de simplă și este gata foarte repede. După ce ați curățat cartofii de coajă, îi tăiați în cubulețe sau într-o formă mai subțire. Cartofii se amestecă apoi cu paprika și restul ingredientelor alese, pe care le și puteți înlocui, în funcție de gustul dorit. Cartofii se prăjesc până se rumenesc, iar apoi la final, îi stropiți cu lămâie și usturoi.

Beneficiile cartofilor dulci

Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut. Acesta este și motivul pentru care mulți oameni îl preferă în alimentație. Aceștia reduc episoadele de hipoglicemie și de rezistență la insulină în cazul persoanelor cu diabet. Sunt buni în cazul persoanelor care suferă de diabet. O contribuție o au și fibrele pe care cartofii dulci le conțin.

Cartofii dulci au numeroase beneficii
Cartofii dulci au numeroase beneficii

Studiile au arătat că persoanele care suferă de diabet de tip 1 care consumă alimente bogate în fibre au un nivel mai scăzut al glucozei în sânge. De asemenea, bolnavii de diabet de tip 2 ar putea avea nivele îmbunătățite ale glucozei din sânge, lipidelor și insulinei.

În urma unor studii s-a descoperit  că un cartof dulce mediu conține aproximativ 542 miligrame de potasiu. Specaliștii spun că adulții cu greu întrunesc necesarul zilnic când vine vorba de acest mineral.

Astfel că, este bine de știut că menținerea unui nivel scăzut al sodiului este importantă pentru reducerea tensiunii arteriale. Trebuie să avem grijă, însă. Dacă creștem consumul de alimente bogate în potasiu, acesta afectează în cazul persoanelor suferinzi de hipertensiune arterial.

În cazul bărbaților tineri, o dietă bocată în betacaroten, poate avea un rol important și protectiv împotriva cancerului de prostate. Acest lucru s-a stability în urma unui studiu efectuat la Harvard School of Public Health.

De asemenea, cartofii dulci ajută la prevenirea constipației și reglează tranzitul intestinal. Acest lucru se datorează conținutului bogat în fibre dietetice. Astfel că, pentru a avea un tract digestiv sănătos este bine ca din când în când să consumați acest aliment.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe