Perioada sărbătorilor se apropie cu pași repezi și, desigur, la fel ca în fiecare an, masa românilor va abunda în preparate care mai de care mai delicioase. Friptură, sarmale, ciorbă, dulciuri, toate acestea sunt o „amenințare” reală pentru siluetă, mai ales în cazul celor care vin după o perioadă în care au postit. Mihaela Bilic dezvăluie secretul pentru a te păstra în formă de Sărbători.
Sarmale, friptură, cârnați, ciorbă de afumătură, slăninuță, salata boeuf, toate acestea sunt doar o mica parte din meniul care se vor afla pe mesele de sărbători în zilele ce urmează. Toate sunt extre, de gustoase, dar pe atât de calorice.
Românii sunt obișnuiți să transforme masa de Crăciun într-un adevărat ospăț, unde numărul de calorii, combinațiile alimentare și cantitățile nu mai contează. Totuși, te-ai întrebat vreodată cum arată porțiile recomandate de nutriționiști? Desigur, te poți bucura de toate acestea, dacă respecți cantitățile care ar trebui consumate.

Inevitabil, apare și întrebarea care este rația potrivită de sarmale la o masă, iar nutriționistul Mihaela Bilic vine cu un răspuns în acest sens.
Surprinzător, deşi am spune că acestea âsunt inamicul numărul unu al sănătății, specialistul spune sarmalele pot fi printre cele mai recomandate alimente de consumat în această perioadă, însă în anumite condiții.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Sarmalele sunt un fel de mâncare completă, care aduc împreună toate cele trei categorii principale de nutrienți: proteine și grăsimi din carne, carbohidrați din orez și multă varză, adică legume.
Singura recomandare este să alegem carnea slabă pentru tocat, pulpa de porc, și să le fierbem, în borș, zeamă de varză, suc de roșii, nu în ulei. Atenție și la cantitatea de costiță, slănină, pe care le punem în oală. De dorit, să fie gătite în abur, nu în grăsime”, a spus Mihaela Bilic, potrivit adevarul.ro.
Așadar, o porție corectă de sarmale, din punct de vedere nutrițional, ar trebui să fie alcătuită din 3-4 rulouri de varză cu carne. Sarmalele pot fi consumate și cu puțină smântână și alături de câteva linguri de mămăligă, potrivit Mihaelei Bilic.