Secretul din numele lui Adrian Streinu-Cercel. De unde l-a preluat, de fapt

Redacția IMPACT 23.04.2020, 20:49
Secretul din numele lui Adrian Streinu-Cercel. De unde l-a preluat, de fapt

Medicul Adrian Sterinu-Cercel s-a aflat în ultima perioadă în mijlocul mai multor controverse, după ce a afirmat că toți bătrânii ar trebui izolați de familiile lor în centre speciale pentru a preveni infectarea acestora. Deși, toată lumea îl știe pe celebrul medic, nimeni nu știe proveniența numelor sale de familie.

De ce are Adrian Streinu-Cercel două nume de familie

Adrian Streinu-Cercel a preluat în urmă cu 40 de ani la căsătorie și numele de familie al soției sale, Cercel, din respect pentru socrul său. Acesta l-a respectat foarte mult pe socrul său, Constantin Cercel și nu a stat pe gânduri atunci când și-a dat acordul în fața ofițerului stării civile.

adrian streinu cercel, nume de familie, medic
Adrian Sreinu-Cercel și soția sa

Directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și soția sa Gabriela au împreună au împreună două fiice, pe Anca și pe Oana, ambele medici infecționiști la ”Matei Balș”. De asemenea, Adrian Stereinu-Cercel și soția sa, care lucrează în cadrul Ministerul Educației, au împreună o avere frumoasă.

Potrivit declarației de avere din 2010 cei doi soți, au moștenit șapte locuințe, din care cinci sunt apartamente și o casă în București. Pe lângă acestea se face văzută și o vilă de vacanță la Vâlcea. În 2009, medicul câștiga lunar o sumă de 30.000 de euro doar din drepturi de autor plus 70.000 de euro salariul pentru funcția de manager al Institutului Matei Balș și din cea de cancelar la Universitatea Carl Davila. Veniturile soției sale se ridicau la 15.000 de euro, așa că împreună câștigau în jur de 115.000 de euro pe an.

De-a lungul carierei sale, Adrian Stereinu-Cercel a ocupat mai multe funcții politice, precum cea de consilier în ministerul Sănătății, pe vremea cînd ministru era Eugen Nicoalescu. A fost și secretar de stat în timpul Guvernului Emil Boc, adică între anii 2009 și 2012. Acesta este şi profesor universitar, președintele Senatului UMF „Carol Davila” Bucureşti, conducător de doctorate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI