Secretul celei mai bune salate de roșii cu castraveți pentru iarnă. Trucuri ca să nu fermenteze

Badea Violeta 08.09.2022, 17:06
Secretul celei mai bune salate de roșii cu castraveți pentru iarnă. Trucuri ca să nu fermenteze

Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată în viață salată de roșii cu castraveți. Aceasta este consumată mai ales vara, atunci când legumele se găsesc mai ușor. Dar, ce ai spune să ai această salată delicioasă și în sezonul rece? Iată ce poți să faci ca să nu fermenteze!

Salate de roșii cu castraveți, delicioasă și pe timp de iarnă

Salata de roșii cu castraveți este unul dintre lucrurile pe care le aștepți cu nerăbdare vara. Dar de acum înainte nu va mai trebui să aștepți atât de mult pentru a te bucura de gustul ei. O vei avea la dispoziție în orice moment al anului, deoarece va fi prezentă în cămara ta. Iată rețeta de care te vei îndrăgosti!

Cum se obține salata de roșii cu castraveți pentru iarnă

Salata de rosii cu castraveti pentru sezonul rece
Salata de rosii cu castraveti pentru sezonul rece

Ingrediente:

  • 3 kg de roșii
  • 2 kg de castraveți
  • 0,6 kg de ceapă
  • 0,6 kg de ardei dulce
  • 1,3 căni cu ulei vegetal
  • 6 linguri de oțet
  • câteva boabe de piper
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Pentru început, se curăță și se spală toate legumele. Se taie roșiile și castraveții în bucăți, după care se taie și ardeii dulci în fâșii mici. De asemenea, ceapa se taie în același mod.

Ulterior, toate acestea se așază într-un bol adânc, apoi se adaugă ulei, boabe de piper și sare, în funcție de preferințe. Se amestecă totul foarte bine. Acum, se pregătesc borcanele Mai exact, acestea se spală foarte bine, după care se adaugă salata obținută în interiorul lor.

Mai departe, se adaugă un pic de suc deasupra fiecăruia. Acum, se așază toate borcanele într-o cratiță mare, după care se acoperă și se sterilizează timp de 40 de minute.

După ce a expirat acest timp, se scot borcanele, se deschid și și se adaugă câte o lingură de oțet la fiecare, apoi se înfundă. Acum, se întorc conservele și se acoperă cu o pătură.

Borcanele se lasă în această poziție până se răcesc în totalitate, Marii bucătari spun că salata se păstrează  într-un loc răcoros. Aceasta este ideală pentru o masă festivă de iarnă. Spor la treabă!

Citește și Secretul celui mai bun bulion. Cum se fierb, de fapt, roșiile ca să iasă gustos și să nu fermenteze!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...