Secretele marilor patiseri. Cum se face, de fapt, aluatul pentru diferite ștrudele

Daria Petrescu 24.09.2021, 08:12
Secretele marilor patiseri. Cum se face, de fapt, aluatul pentru diferite ștrudele

Ștrudele sunt unele dintre cele mai apreciate preparate pe care le găsiți la orice patiserie. Acestea pot avea diferite umpluturi, cum ar fi mere, brânză ( dulce, sărată) sau spanac. Secretul stă în aluatul preparat pentru aceste ștrudele, iar el nu diferă foarte mult de la o rețetă la alta. Iată secretele marilor patiseri. Cum se face, de fapt, aluatul pentru diferite ștrudele.

Secretele marilor patiseri. Cum se face, de fapt, aluatul pentru diferite ștrudele

Rețetă de ștrudel cu mere din aluat de casă. Secretul bucătarilor

Ingrediente:

Pentru ciulama:

6 linguri ulei

6 linguri făină

Pentru umplutură:

1kg mere

zahar dupa gust

1-2 lingurite scorțișoară

Pentru foi:

12 linguri ulei

12 linguri apă minerala

1 ou

1/2 pliculet praf de copt

1/2 linguriță sare

faină cat cuprinde

Mod de preparare

Primul pas este să pregătiți ciulamaua. Ea face ca aluatu de strudel să poată fi întins în foițe foarte subțiri. De altfel, acesta este secretul multor bucătari al patiseriilor celebre. Aici vorbim despre această ciulama pe care o pregătim, pentru a obține un aluat perfect de strudel. Foile vor ieși perfect.

Pentru început, se pune într-un ibric făina și uleiul, se amestecă foarte bine, apoi se lasă pe foc câteva clocote. Se dă de-oparte și se lasă să se răcească.

Pentru foi

Oul, apa minerală, uleiul, praful de copt si sarea se pun într-un bol se amestecă bine și se adaugă făina, puțin câte puțin. Astfel se obține un aluat tare și nelipicios. Se întonde aluatul cu un sucitor, de mărimea unui deget. Pentru a nu se lipi, folosiți-vă de făină.

Se întinte pe toata suprafata aluatului ciulamaua racită, se rulează ușor pentru a nu curge, apoi se învelește în folie de plastic și se pune la frigider pentru 1 oră. Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale.

Se ia fiecare bucată de aluat și se întinde cu sucitorul. Astfel, se obține o foaie foarte subțire, încat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupă.

Pentru umplutura

Umplutura se pregătește atât timp cât aluatul stă în frigider. Se curăță merele de coajă, se dau prin răzătoare și se pun la fiert, împreună cu scorțișoara și zahărul. Faceți asta până scade tot sucul de mere. Lăsați să se răcească, amestecând din când în când.

Urmează asamblarea ștrudelului

Pentru că ați urmat toți pașii, iar aluatul a ieșit perfect subțire, ștrudelul trebuie să iasă perfect. Se așează compoziția de mere în două șiruri puse pe marginile foilor îl stânga și în dreapta, apoi se rulează marginile spre mijloc, până ce acestea se unesc. Se taie bucata de aluat de dimensiunea preferată. De preferat ar fi să aibă cam 10 cm fiecare.

Se așează bucățile obținute într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă la cuptor, la foc mediu, pentru aproape 40 de minute, până ce sunt rumenite. Când sunt gata, peste ștrudele se presară zahăr pudră și sunt gata de gustat.

Cu un aluat ca cel preparat sus puteți găti:

-ștrudel cu brânză

-ștrudel cu mere vienez

-ștrudel cu spanac

-ștrudel cu brânză sărată.

Urmăriți Impact.ro și pe