Alimentele care te îmbătrânesc mai repede. Românii consumă câteva în fiecare zi

Ana Anitoiu 21.03.2021, 18:13
Alimentele care te îmbătrânesc mai repede. Românii consumă câteva în fiecare zi

Unele alimente și băuturi te îmbătrânesc mai repede. Românii consumă câteva dintre ele în fiecare zi, pe unele dintre acestea considerându-le chiar benefice sănătății generale a organismului. Iată ce ar trebui să excluzi din dietă, dacă vrei să îți păstrezi tinerețea pentru o perioadă mai îndelungată.

Alimentele care te îmbătrânesc mai repede. Carnea la grătar și cea procesată

Dacă despre carnea procesată știai deja că, în general, are mai degrabă efecte negative asupra sănătății, ai putea să afli cu surprindere că nici carnea la grătar nu îți este un aliat dacă vrei să îți menții tinerețea pentru cât mai mult timp. Acest tip de aliment extrem de iubit de români, indiferent de anotimp, dar mai ales în sezonul cald, declanșează procese inflamatorii interne. Este recomandat să consumi carne la grătar cu moderație sau să aștepți până când carnea se răcește puțin înainte de a te așeza la masă.

Sigur, mezelurile, specialitățile din carne, pateurile și carnea tocată sunt extrem de gustoase și reprezintă o variantă foarte convenabilă pentru a încropi o masă, dar consumate frecvent și în cantități mari pot accelera îmbătrânirea și pot afecta sănătatea. Carnea procesată conține mult sodiu, pe lângă conservanți chimici. Astfel, dau startul unor inflamații și îngreunează procesul de regenerare celulară. Pe lângă îmbătrânire, te poți alege și cu probleme grave de sănătate, precum diabet, boli cardiovasculare și cancer.

Alimentele care te imbatranesc mai repede. Romanii consuma cateva in fiecare zi
Carne la gratar

Alimentele care te îmbătrânesc mai repede. Mâncărurile congelate gata de consum și cele prăjite

Pe lista alimentelor ce îți sabotează planul de a-ți păstra tinerețea se află și mâncărurile congelate și gata de consum, ce au nevoie de doar cinci minute în cuptorul cu microunde. Acestea conțin mult sodiu, motiv pentru care îți provoacă senzație de sete excesivă. Așa poți ajunge să îți suprasoliciți rinichii și să te trezești cu retenție de apă.

De asemenea, alimentele prăjite nu îți sunt prietene. Prin prăjire este susținută formarea de radicali liberi, adică niște molecule instabile ce deteriorează celulele organismului și, prin urmare îmbătrânesc pielea.

Alimentele care te îmbătrânesc mai repede. Cele picante și cele coapte

Multe persoane adoră alimentele coapte – de la sărățele până la ștrudele cu mere etc. Însă, trebuie să știi că multe dintre ”copturi” conțin foarte mult zahăr, inclusiv aluaturile sărate având nevoie de puțin zahăr ca să fie gustoase și fragede.

Totodată, mâncărurile picante ce conțin chili, piper, usturoi pot îmbătrâni prematur pielea, dacă sunt consumate în exces. De ce? Se inflamează vasele de sânge și poate avea loc spargerea acestora, ceea ce poate provoca pete roșii în formă de floare pe ten și corp. În plus, poți ajunge să te confrunți cu pori blocați și pustule ori erupții pe față, spate, piept și gât, potrivit doc.ro.

Alimentele care te îmbătrânesc mai repede. Siropul de fructoză și cel de agave

Lăsând la o parte alcoolul, cofeina și băuturile răcoritoare carbogazoase, energizantele și margarina, ce se află de asemenea pe ”lista neagră”, trebuie să știi că nici siropul de fructoză sau cel de agave, pe care le credeai aliați, nu fac prea mult bine. Mai exact, siropul de fructoză dăunează la fel de mult ca zahărul. Acesta crește riscul de apariție a unor afecțiuni cardiovasculare, diabet și obezitate.

Pe de altă parte, deși este o variantă mai bună de îndulcitor, siropul de agave conține 90% fructoză, un derivat din zahăr ce poate suprasolicita ficatul. Acesta poate genera mai mulți radicali liberi în organism.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...