Secretarul general al NATO avertizează: „Obiectivele Kremlinului nu sunt limitate la Ucraina”

Andrei Dumitrescu 25.02.2022, 20:30
Secretarul general al NATO avertizează: „Obiectivele Kremlinului nu sunt limitate la Ucraina”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei, vineri, după summitul online, să retragă armata din Ucraina și să accepte dialogul.

Stoltenberg a adăugat că interesele Rusiei nu se vor limita la Ucraina.

„Cerem Rusiei să oprească acest război fără sens, să retragă toate forțele din Ucraina și sa revină la calea dialogului”, a spus Stoltenberg, după un summit online al liderilor NATO.

Acesta a mai spus că interesele Kremlinului nu se vor limita la Ucraina și a dat asigurări că NATO va susține Moldova, Georgia și Bosnia-Herțegovina.

Teroare si panica in Ucraina. O gradinita si un orfelinat, bombardate de armata rusa. „Sunt crime de razboi”

„Obiectivele Kremlinului nu sunt limitate la Ucraina. Rusia a cerut să renunțăm la extinderea NATO şi să scoatem trupe şi infrastructură din ţările care au aderat la alianța după 1997. Rusia contestă ordinea de securitate europeană și folosește forța pentru a-și îndeplini obiectivele”, a continuat el.

„Vom susține Moldova, Georgia și Bosnia-Herțegovina pe drumul lor spre reforme democratice. Nu există securitate în Europa fără o legătură puternică transatlantică”.

Mesaj pentru poporul rus

Secretarul general al NATO a trimis un mesaj poporului rus în care a precizat că războiul din Ucraina nu le va aduce „un viitor mai bun”

„Poporul rus trebuie să știe că războiul Kremlinului în Ucraina nu va face Rusia mai sigură, mai respectată în străinătate și nu va duce la un viitor mai bun”, a mai spus Stoltenberg.

„Ca răspuns la acumularea de soldaţi ruşi, am intensificat apărarea. Ieri, aliaţii au activat planurile de apărare. Drept rezultat, trimitem elemente de răspuns rapid terestre, pe mare, în aer, pentru a întări flancul şi a răspunde rapid. SUA, Canada, Statele UE au trimis mii de soldaţi pe Flancul Estic. Avem peste 100 de avioane în stare de alertă ridicată, 120 nave din nord și până în Marea Mediterană”, a continuat Stoltenberg.

Urmăriți Impact.ro și pe
Andrei Dumitrescu
Am absolvit facultatea de Științe Politice. Mi-am inceput cariera ca redactor, după care am devenit coordonator la mai multe site-uri de știri, printre care și EVZ.ro. Am fost editor pe...