Se vor deschide o parte din mall-urile din Romania! Ludovic Orban a anunțat

Andrei Cezar 06.05.2020, 17:56
Se vor deschide o parte din mall-urile din Romania! Ludovic Orban a anunțat

Anunț important pentru amatorii de cumpărături. Premierul Ludovic Orban a declarat că o parte din mall-urile din România se vor redeschide începând cu data de 15 mai. Practic farmaciile, spălătoriile și toate magazinele din aceste incinte își vor putea relua activitatea.

Anunțul lui Ludovic Orban cu privire la redeschidere mall-urilor

Marile centre comerciale se vor redeschide, odată cu intrarea în starea de alertă, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban. Ceea ce însemnă că toate spațiile care au intrări exterioare își vor putea începe activitatea de la 15 mai.

”Este normal pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului. Ele vor fi deschise. Cum de altfel vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care au produse alimentare, spălătoriile, astea au fost accesibile și în perioada stării de urgență”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Cancan.ro

Cu toate acestea oamenii ar trebui să țină cont de regulile de protecție, iar în spațiile închise purtatul măștii de protecție va deveni obligatoriu.

Saloanele de cosmetică și frizeriile se vor redeschide după 15 mai

Românii au fost anunțați că saloanele de cosmetică și frizeriile se vor redeschide și ele începând cu intrarea în starea de alertă. Însă acestea vor trebui să îndeplinească mai multe reguli.

În primul rând, vor trebui să funcționeze, obligatoriu, cu un sistem de programări, pentru nu aglomera sălile de așteptare. Rezervările vor trebui să fie respectate la minut, în caz contrar se vor pierde, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

”Ai nevoie de măsuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți nelimitat să le ții închise, trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă. Posibil că nu vor avea zonă de așteptare, trebuie să te programezi, te duci direct la programare, știi că ești așteptat. Ai întârziat, vine altul în locul tău, nu stai și aștepți acolo. Te duci și te plimbi pe stradă o jumătate de oră și te întorci, nu stai acolo”.

În Danemarca, spre exemplu, odată cu redeschiderea saloanelor la mijlocul lunii aprilie, s-a creat o situație foarte greu de gestionat, din cauza numărului mare de clienți care le-au luat cu asalt. Măsurile implementate în astfel de localuri s-au rezumat doar la montarea unor aparate de igienizare a mâinilor la intrare.

Urmăriți Impact.ro și pe