Se strică iar vremea. Meteorologii au anunţat Cod galben de viscol. Judeţele afectate

Badea Violeta 20.01.2022, 12:36
Se strică iar vremea. Meteorologii au anunţat Cod galben de viscol. Judeţele afectate

Vremea se strică în România! Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis joi, 20 ianuarie, un Cod galben de viscol și intensificări ale vântului la munte. Alerta meteo intră în vigoare începând de astăzi de la orele prânzului și este valabilă până sâmbătă la ora 10:00. Iată județele care vor fi afectate!

Cod galben de viscol, în 25 de județe

Meteorologii au emis astăzi, 20 ianuarie, un cod galben de viscol pentru 25 de județe. Avertizarea este valabilă începând de joi, ora 12:00 și până pe data de 22 ianuarie, ora 10:00. La munte sunt anunțate intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h.

ANM a transmis o atenționare în acest sens, fiindcă weekendul se apropie cu pași repezi și mulți români se gândesc să facă o plimbare la munte.

„În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.”, a ărecizat specialistul ANM la România TV.

De asemenea, acesta a precizat că vremea se va înrăutăți și în alte regiuni ale țării. Concret, Codul galben vizează și județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Dâmbovița, Argeș, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

„În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul
va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.”, a precizat expertul ANM.

Cog galben de viscol
Cog galben de viscol

Cum va fi vremea în București

Pentru Bucureşti, meteorologii anunță temperaturi puțin mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din calendar. Astfel, mercurul va urca în termometre până la 8 grade Celsius.

În intervalul 20 ianuarie, ora 10:00 – 21 ianuarie, ora 8:00, cerul va fi mai mult senin până spre seară. Ulterior, norii se vor aduna, dar șansele de ploaie vor fi destul de reduse.

Vântul va sufla moderat, iar temporar vor exista intensificări, cu rafale de 35 – 40 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi un grad Celsius.

În ziua de vineri, 21 ianuarie, valorile termice vor înregistra o scădere, astfel că temperaturile se vor încadra între 5 și -4 grade Celsius.

Sâmbătă, 22 ianuarie, specialiștii ANM spun că temperaturile nu vor depăși 2 grade Celsius, iar minimele vor ajunge și până la -7 grade Celsius. De asemenea, aceștia spun că există șanse mari să apară și precipitații.

Urmăriți Impact.ro și pe