Cod galben de viscol în România. ANM, despre zonele afectate

Stan Filon 02.01.2022, 11:39
Cod galben de viscol în România. ANM, despre zonele afectate

Vremea schimbă foaia în România! Administrația Națională de meteorologie a emis două Coduri galbene de vânt și viscol la munte. Prima alertă meteo intră în vigoare duminică la ora 23.00 și expiră luni dimineață. Cea de-a doua avertizare cod galben intră în vigore de luni, de la primele ore ale dimineții.

ANM a emis două coduri galbene de viscol în România

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de viscol pentru zonele înalte. Meteorologul Alina Șerban a vorbit despre acestea în direct la Antena 3 și a explicat exact ce se va întâmpla. Mulți români și-au petrecut Anul Nou la munte, însă au mai rămas în concediu și în weekend, iar aceștia sunt direct vizați de avertizările meteorologilor.

„Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte ce vizează zona montană și mai ales zona montană înaltă, unde vântul se va intensifica în această seară, la noapte și pe parcursul zilei de mâine. Prima alertă meteo intră în vigoare duminică la ora 23.00 și expiră luni dimineață. Atenționarea anunță în Carpații Orientali vânt intens, cu viteze de 60-80 km/h, iar în zona înaltă rafalele vor depăși 90-100 km/h. Alerta vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Bacău, Vrancea și Buzău. Luni dimineață intră în vigoare un alt Cod galben și durează până marți la ora 10.00. La munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-80 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 90-120 km/h și temporar va ninge viscolit”, potrivit meteorologului Alina Șerban.

ANM a emis doua coduri galbene de viscol in Romania
ANM a emis doua coduri galbene de viscol in Romania

Cum va fi vremea în București

Meteorologii anunță pentru București temperaturi peste normalul perioadei, însă ceața își va face apariția, iar vântul va sufla slab. Mai exact, în intervalul duminică ora 23.00 – marți ora 10.00, bucureștenii se vor bucura de temperaturi mult mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă din an.

Dacă în trecut maximele ajungeau la 3-5 grade Celsius, iată că în prezent acestea vor fi temperaturile minime care vor fi înregistrate! Maximele vor ajunge chiar și la 12 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar la noapte și mâine dimineață se va semnala ceață. Meteorologii spun însă că vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mâine, mai ales în orele amiezii, cu viteze de 40…45 km/h.

În țară, local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h. Va bate vântul și în restul țării, însă rafalele nu vor depăși viteza de 55 km/h. Sunt vizate județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...