Se schimbă regulile pentru testarea Covid-19 la domiciliu. DSP a făcut anunțul

Cătălina Burghelea 02.11.2021, 09:12
Se schimbă regulile pentru testarea Covid-19 la domiciliu. DSP a făcut anunțul

Direcția de Sănătate Publică București anunță că se schimbă regulile pentru testarea Covid-19 la domiciliu. Reprezentanții DSP spun că măsura nouă este valabilă doar pentru bucureșteni. În ce constă aceste reguli de ultim moment?

DSP schimbă regulile pentru testarea Covid-19 la domiciliu

Sunt reguli noi pentru testarea Sars-Cov-2 la domiciliu, în Capitală. Începând de astăzi (n.r. – marți, 2 noiembrie), locuitorii din București, care au simptome specifice infecției cu noul coronavirus, nu trebuie să mai cheme ambulanța pentru a se testa. Direcția de Sănătate Publică dezvăluie ce trebuie să facă de acum încolo. Noile măsuri au fost luate deoarece ambulanțele nu mai fac față numărului mare de solicitări.

În ce constă aceste măsuri de ultim moment?

DSP București informează că, de astăzi, bucureștenii care vor să se testeze pentru Covid se pot programa la numărul de call center al Direcției de Sănătate Publică sau online. Decizia vine după ce, în ultima perioadă, pe fondul numărului uriaș de infectări din Capitală, serviciul de ambulanță făcea față cu greu solicitărilor de testare la domiciliu.

Ce trebuie să faci, dacă vrei să te testezi de Covid acasă

Pe lângă apelul prin serviciul unic de urgență 112, bucureștenii mai au la dispoziție două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, anunțate de DSP.

Direcția de Sănătate Publică anunță două metode alternative

Astfel, persoanele care au simptome specifice infecției cu virusul nemilos se pot programa prin call center-ul DSP sau online, pe baza unui formular pus la dispoziție pe site-ul Direcției de Sănătate Publică București.

„Direcția de Sănătate Publică București pune la dispoziția locuitorilor din Capitală două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, pe lângă apelul prin serviciul unic de urgență 112.

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziție pe site-ul DSP București la adresa dspb.ro/formular-programare-test-covid-19.”, a precizat Andreea Georgescu, jurnalist Digi24.

Regula este valabilă doar pentru cei care prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus

Totuși, rămâne în vigoare regula că doar cei care prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus pot solicita astfel de testări la domiciliu. Aceste solicitări se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări. Testele, fie rapide, fie PCR, sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică îmbolnăvirii cu Sars-Cov-2.

Solicitările de testări la domiciliu au explodat

În ultimele săptămâni, în Capitală, solicitările de testări la domiciliu au fost numeroase. Nu doar o dată, persoanele care prezentau simptome și sunau la 112 să fie testate la domiciliu așteptau și câteva zile până când un echipaj de ambulanță reușea să ajungă la acestea. Cu cât se acționează mai repede, cu atât o eventuală îmbolnăvire cu Covid poate fi monitorizată atent de către medicii de familia, pentru ca bolnavul să nu ajungă în stare gravă la spital.

Incidența cazurilor Covid la mia de locuitori continuă să scadă în București. Luni, 1 noiembrie, a coborât sub 14 la mia de locuitori, fiind a unsprezecea zi la rând de scădere, potrivit datelor publicate de DSP.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...