Se redeschid cinematografele din București. Cinema City a făcut anunțul oficial. Când se va întâmpla asta

Mihai Roșoiu 15.10.2020, 15:52
Se redeschid cinematografele din București. Cinema City a făcut anunțul oficial. Când se va întâmpla asta

Se redeschid cinematografele din București. Cinema City a făcut anunțul oficial, iar pasionații de film pot reveni în sălile de proiecție. După ce săptămâna trecută autoritățile au decis închiderea cinematografelor, acum se revine asupra hotărârii.

Se redeschid cinematografele din București. Când se va întâmpla asta

Pentru pasionații de film, măsura închiderii cinematografelor a fost o adevărată lovitură în plin. Săptămâna trecută s-a stabilit închiderea sălilor, iar de curând datele problemei au revenit la normal. Cel puțin în sălile Cinema City, rețea care operează în multe dintre mall-urile de pe teritoriul României.

Datele oficiale indică faptul că Cinema City operează în 26 de locații din întreaga țară. Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara. Acestea sunt orașele în care se află cele 237 de săli de cinema aparținând operatorului amintit.

Se redeschid cinematografele din București. Cinema City a făcut anunțul oficial
Se redeschid cinematografele din București. Cinema City a făcut anunțul oficial

În aceste cinematografe, publicul va avea acces începând de astăzi. Cei care vor să vadă un film la cinema trebuie să respecte normele în vigoare.

Măsurile aprobate de Guvern ce vizează capacitatea sălilor de spectacole, teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor  se reduce la 50% în localităţile în care rata de infectare cu COVID 19 este sub sau egală cu 1,5 la mia de locuitori şi la 30% în cazul unei rate cuprinse între 1,5 şi 3 la mie.

Restricții anunțate în România

Se redeschid cinematografele din București. Cinema City a făcut anunțul oficial. Sălile operatorului se vor deschide după anunțul autorităților din această săptămână.

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat că restaurantele vor putea funcționa acolo unde Comitetele Județene vor emite decizii privind incidența de cazuri de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

Coronavirusul s-a instalat puternic și în România, la fel ca în aproape statele lumii. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 168.000 de cazuri. O parte din măsurile de urgență adoptate de autorități pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 au încetat, începând cu data de 15 mai 2020. Numărul îmbolnăvirilor, precum și al deceselor continuă, însă, să crească.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe