Se lansează bancnota de 0 euro. Unde și când va fi pusă în circulație

Diana Radu 15.11.2019, 15:16
Se lansează bancnota de 0 euro. Unde și când va fi pusă în circulație

Banca Centrală Europeană a emis prima bancnotă de 0 euro a Poloniei. Bancnota urmează să fie lansată pe 24 noiembrie, deci în mai puțin de 10 zile. Iar dacă te întrebi cum va arăta, aceasta va avea tipărită imaginea unui castel din Varșovia și Coloana Sigismund.

Se lansează bancnota de 0 euro. Când va fi pusă în circulație

Prima bancnotă de o euro a Poloniei se va lansa pe 24 noiembrie
Prima bancnotă de o euro a Poloniei se va lansa pe 24 noiembrie

Bancnota va fi vândută în Polonia pentru 15 PLN (3,50 euro) începând cu 24 noiembrie. Imaginea de pe hârtia de lux prezintă Castelul Regal și Coloana lui Sigismund situată în Piața Castelului. Bancnota este emisă sub forma unui Euro Souvenir există în doar 5.000 de exemplare. Și chiar dacă este doar o bancnotă de colecție, aceasta a fost securizată ca oricare altă bancnotă euro.

Noua hârtie de lux care prezintă Castelul Regal şi Coloana lui Sigismund situată în Piaţa Castelului, urmează să fie lansată la cel de-al patrulea târg de colecționari din Varșovia, care va avea loc pe 24 noiembrie.

Nu este prima oară când Banca Centrală Europeană emite o astfel. Prima bancnotă de 0 euro a fost prezentată pentru prima dată în 2015 în Franţa. Însă, mai multe ţări europene, inclusiv Republica Cehă, au propriile lor bancnote Euro Zero, iar printre acestea se va număra și Polonia.

Urmăriți Impact.ro și pe