Se dau vouchere de 4000 de lei de la stat. Cine sunt românii care pot intra în posesia lor și ce condiții trebuie să îndeplinească

Badea Violeta 18.10.2022, 14:54
Se dau vouchere de 4000 de lei de la stat. Cine sunt românii care pot intra în posesia lor și ce condiții trebuie să îndeplinească

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, vine cu o veste extraordinară pentru românii care se află într-o situaţie vulnerabilă. Aceștia ar putea primi vouchere sociale în valoare de 4000 de lei de la stat. Află, din următoarele rânduri, cine sunt persoanele care pot intra în posesia lor și ce condiții trebuie să îndeplinească!

Ce categorie de români ar putea primi vouchere de 4000 de lei de la stat

Anunț important pentru românii care se află într-o situaţie socială dificilă. Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că familiile cu peste cinci copii și persoanele cu o situație precară vor beneficia de anumite tichete de rezilienţă.

Voucherele de 4000 de lei sunt acordate pentru a-i ajute pe oamenii cu venituri mici să-și repare locuința sau să-și achiziționeze aparate electrocasnice noi.

„Voucherele țintesc persoanele aflate în dificultate. Vrem să prevenim ca acești bani pe care îi alocăm pentru a oferi reintegrare socială amărâților, să prevenim ca acești bani și echipamentele oferite să fie vândute sau înstrăinate”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, potrivit realitatea.net.

Potrivit oficialului, printre românii care ar putea beneficia de aceste vouchere se numără și pensionarii care au un venit de maximum 1000 de lei. Marcel Boloș a mai spus că 220.000 de români s-ar putea încadra în noul program social care va avea un buget de 600 milioane de euro.

Citește și Milioane de români rămân fără tichete sociale. Ce categorie nu va mai primi voucherele din ianuarie 2023. Anunțul e oficial!

Marcel Bolos, noul ministru al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii. Iohannis a semnat decretul
Marcel Bolos

Bani de la stat și pentru bebelușii nou-născuți. Care sunt condițiile

Veste bună și pentru familiile cu nou-născuți. Primăria Municipiului București oferă 2.500 de lei acestora. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească proaspeții părinți, pentru a beneficia de suma de la stat:

  • cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliu stabil sau viza de reședință în Capitală cu cel puțin șase luni înainte de depunerea cererii de acordare a ajutorului;
  • nașterea copilului trebuie să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităților sanitare, publice sau private, cu paturi de la nivelul municipiului București;
  • niciunul dintre părinții noului-născut nu figurează cu datorii față de bugetul local.

Citește și Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români: ce se întâmplă cu beneficiile de lângă salariu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...