Se dau bani pentru români, de la stat. Ministerul a făcut rost de fonduri

Andra Daoud 13.05.2022, 18:51
Se dau bani pentru români, de la stat. Ministerul a făcut rost de fonduri

Guvernul a decis să ofere ajutoare de urgență pentru o anumită categorie de români vulnerabili. Executivul a aprobat o sumă totală de peste un milion de lei, iar anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii, care a transmis și felul în care vor fi împărțiți banii. Cine sunt cei care vor beneficia de ajutoarele de la stat în perioada următoare.

Statul a aprobat fonduri pentru românii defavorizați

Ministerul Muncii alocă fonduri în valoare de peste 1.000.000 de lei pentru sprijinirea unor familii și persoane singure care au nevoie de bani, în urma unor incendii sau accidente sau care se confruntă cu probleme de sănătate din cauza cărora ar putea fi excluse social. Potrivit Ministerului Muncii, banii vor ajunge la 226 de familii și persoane, iar autoritățile au anunțat și cum vor fi împărțite fondurile.

Astfel, 339.500 de lei vor merge către 48 de familii care și-au pierdut bunurile și locuințele în urma unor incendii. Persoanele care vor beneficia de acești bani locuiesc în județele Argeș, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava și Vaslui. De asemenea, două familii din județul Neamț, care au suferit accidente, vor primi 20.000 de lei din partea Guvernului.

Și către persoanele care sunt singure sau care se confruntă cu probleme de sănătate grave sau alte motive care pot duce la excluziunea socială vor merge o parte din bani. 176 de familii și persoane care se află în astfel de situații vor primi în total 645.000 de lei.

Se dau bani pentru romani, de la stat. Ministerul a facut rost de fonduri
Marius Budai, Ministrul Muncii

După ce criterii vor fi oferiți banii

Fondurile pe care Guvernul le pune la dispoziție vor fi împărțite oamenilor aflați în nevoie, în urma unor anchete sociale. Acestea au fost efectuate de angajați ai agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, iar banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit recent și despre situația în care se află pensionarii din România, în contextul creșterii prețurilor din ultimele luni. Ministrul a declarat că un pensionar român a pierdut, în medie, 7-8 procente din puterea de cumpărare.

”Un pensionar a pierdut până la 7-8 la sută numai prin majorările de preţuri care s-au întâmplat până acum şi dacă lucrurile vor continua, scăderea va fi şi mai mare, din păcate. Dacă ar fi să cuantificăm şi majorarea de 10 la sută de la începutul anului, suntem cu puterea de cumpărare apărată, dar nu ştim ce se întâmplă în perioada următoare”, a declarat în urmă cu câteva seri Marius Budăi.

Urmăriți Impact.ro și pe