Se dau bani de la stat pentru tinerii care au nevoie de calculator. Ce trebuie să facă pentru a-i primi

Stan Filon 14.06.2021, 15:40
Se dau bani de la stat pentru tinerii care au nevoie de calculator. Ce trebuie să facă pentru a-i primi

Atenție, se dau bani de la stat pentru tinerii care au nevoie de calculator! Cei vizați de programul ”Euro 200” sunt studenții și elevii care au nevoie de un calculator nou pentru a putea fae diferite proiecte școlare. Aceștia trebuie să îndeplinească câteva condiții pentru a primi bani de la stat.

Se dau bani de la stat pentru tinerii care au nevoie de calculator

S-a dat startul la rogramul ”Euro 200”, prin care elevii și stdenții pot primi bani de la stat pentru a-și achiziționa un calculator sau un laptop nou. Este o sumă fixă de care pot beneficia stidenții și elevii care îndeplinesc mai multe codniții.

Trebuie menționat faptul că cererile elevilor și studenților pot fi depuse până pe data de 15 iunie, pentru a beneficia de programul ”Euro 200”. Ajutorul financiar în vederea achiziţionării de calculatoare se acordă numai în baza unei cereri de înscriere și a unui dosar care să cuprindă actele doveditoare. Pentru a-și putea achiziționa un laptop, un computer sau un notebook, tinerii trebuie să îndeplinească următoarele criterii: venitul brut pentru fiecare membru al familiei nu trebuie să depășească 250 de lei.

Se dau bani de la stat pentru tinerii care au nevoie de calculator
Se dau bani de la stat pentru tinerii care au nevoie de calculator

Iată ce trebuie să conțină dosarul în baza căruia se acordă ajutorul material:

  • cererea-tip
  • copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate
  • copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalți membri ai familiei
  • adeverință din care să rezulte calitatea de elev sau student a celorlalți frați/surori
  • acte doveditoare, în original privind veniturile membrilor familiei
  • declarația pe propria răspundere (notarială) a părintelui în sensul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut de HG nr. 297/03.05.2018 (sub 250 lei) și că dispun de diferența de bani pentru achizițonarea unui calculator
  • adeverință de venituri de la primărie și adeverință de venituri de la Administrația Financiară.

Elevii și studenții care depun dosarele vor afla pe data de 9 iulie dacă vor beneficia de ajutor din partea statului. acă sunt respinși, aceștia pot depune contestații timp de patru zile. Cei care vor fi acceptați, vor primi banii în luna august pentru a-și cuptea achiziționa calculatorul dorit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...