Se dau bani de la stat pentru români. Poți să primești până la 4.500 de euro

Andra Daoud 18.03.2022, 13:57
Se dau bani de la stat pentru români. Poți să primești până la 4.500 de euro

Ministerul Familiei și-a propus să sprijine natalitatea și să vină în ajutorul cuplurilor și familiilor cu mai mulți copii. Una dintre măsurile luate de ministerul condus de Gabriela Firea vizează o anumită categorie de cupluri, care pot primi din partea statului până la 4.500 de euro. Cui se adresează și ce trebuie să știe cei care vor să acceseze fondurile, ministrul a explicat clar.

Se dau bani de la stat pentru români

Ministerul Familiei și-a trecut pe lista de obiective să sprijine familiile tinere, care au copii, și să ajute cuplurile care nu reușesc să aibă copii pe cale naturală. Scopul ar fi acela de a stimula natalitatea în țara noastră, iar una dintre măsuri va fi decontarea fertilizărilor in vitro, până la un plafon maxim de 4.500 de euro.

Unul dintre obiectivele asumate prin proiectul de guvernare este stimularea natalității și ajutorarea familiilor tinere, cu mulți copii. Am elaborat împreună cu specialiştii noştri o serie de măsuri menite a redresa natalitatea în țara noastră. Sunt măsuri care se adresează copilului, mamei și familiei cu copii.

Pe lângă sprijinirea familiilor tinere cu copii, Ministerul Familiei a elaborat un program naţional privind decontarea procedurilor de fertilizare în vitro (FIV) pentru sprijinirea cuplurilor sau persoane necăsătorite. Suma maximă decontată este de 4.500 de euro şi include atât tratamentele necesare înainte și după FIV, plus toate analizele de care este nevoie în perioada respectivă de monitorizare.”, a explicat Gabriela Firea, pentru PressOne.

Se dau bani de la stat pentru români. Poți să primești până la 4.500 de euro
Gabriela Firea a anunțat o serie de măsuri prin care va fi stimulată natalitatea

Cum mai sprijină Guvernul familiile care au copii

Ministrul Familiei a mai explicat că planul de stimulare a natalității este mai amplu și prevede mai multe măsuri, pe lângă decontarea cheltuielilor pentru procedurile de FIV. Programul de guvernare cuprinde și alte măsuri, precum: construirea de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip after school, credite pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie.

Familia reprezintă cadrul primordial al formării unor generaţii, un cadru pentru împărţirea responsabilităţilor şi al sprijinului reciproc dintre tineri şi persoanele mai în vârstă. Prin urmare, politicile publice din domeniu trebuie bazate pe o concepţie a familiei definită în sens mai larg, care să permită tuturor membrilor familiei să beneficieze de anumite facilităţi.”, a mai declarat Gabriela Firea, pentru sursa citată.

Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății arată că infertilitatea afectează 1 din 5 cupluri, iar tendința este ca media să crească. În România, dintre cuplurile care se confrunta cu infertilitatea, în 40% dintre cazuri este vorba despre o infertilitate feminină, 40% – masculină și în 20% din cazuri este o infertilitate mixtă sau una care are cauză încă nedescoperită.

 

Urmăriți Impact.ro și pe