Se dau 4.000 de lei pentru această categorie de români. Banii vin direct de la Uniunea Europeană

Ana Anitoiu 19.10.2022, 16:03
Se dau 4.000 de lei pentru această categorie de români. Banii vin direct de la Uniunea Europeană

O categorie de români ar putea primi vouchere de câte 4.000 de lei. Banii vin direct de la Uniunea Europeană, iar beneficiarii vor trebui să îi folosească într-un anumit scop.

Cine ar putea primi 4.000 de lei și ce ar putea face cu aceștia

Voucherele ar putea fi acordate pentru peste 200.000 de români. Condițiile de acordare nu au fost încă stabilite, însă negocierile cu Comisia Europeană se apropie de final.

„Acum suntem în proces de finalizare a negocierii cu Comisia Europeană pentru Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială. Este vorba despre un voucher integrat, care are o componentă pentru condiţiile de locuire, în limita unei sume forfetare de 4.000 de lei,

şi o componentă de rezilienţă socială, care are în vedere achiziţionarea de electrocasnice pentru persoanele vulnerabile, cele care sunt lipsite de venit sau care au în întreţinere mai mulţi copii”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Ministrul a precizat că bugetul alocat pentru Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială este de 600 de milioane de euro, o componentă din acesta fiind destinată voucherelor sociale şi de locuire. Oficialul a mai spus că prin acest program sunt avute în vedere 2.200 de centre comunitare.

Tichete de 150 de lei pentru elevii din Romania. Ce conditii trebuie indeplinite pentru a primi bani in plus de la stat
Vouchere de 4.000 de lei, pentru romani

Când ar putea fi folosiți banii

Aceste vouchere ar urma să fie acordate cel mai probabil anul viitor. Marcel Boloș a spus că speră ca apelul pentru acest proiect să fie lansat începând cu primul semestru al anului 2023 și să ajungă banii la beneficiari.

Conform ministrului Marcel Boloș, voucherele de câte 4.000 de lei pentru electrocasnice ar fi acordate o singură dată și ar putea fi folosite pentru a cumpăra mașini de spălat, aragaze sau frigidere.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a explicat că în timp ce voucherele pentru electrocasnice ar urma să fie acordate o singură dată, cele pentru locuire ar urma să fie oferite în funcție de cum se prezintă starea locuinței.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...