Se cere arestarea și expulzarea lui Cristiano Ronaldo din Arabia Saudită. De la ce a pornit scandalul

Mihnea Tălău 21.04.2023, 09:02
Se cere arestarea și expulzarea lui Cristiano Ronaldo din Arabia Saudită. De la ce a pornit scandalul

Cristiano Ronaldo luat în colimator în Arabia. Înfrângerea suferită de Al Nassr în fața lui Al Hilal este de natură să-i aducă probleme mari starului portughez și nu doar din punct de vedere sportiv, cu Al Ittihad căzând în clasament, ci și și mai ales pentru ceea ce se poate întâmpla în afara terenului. Se cere arestarea și expulzarea sa.

Gest reprobabil comis de Cristiano Ronaldo

Atacantul lusitan, care a părăsit descumpănit terenul, a fost luat în vizor de fanii rivali, care l-au ironizat scandând numele ”dușmanului” – Lionel Messi. Ronaldo nu a putut rezista și s-a adresat sectorului stadionului cu un gest grosolan atingându-și părțile intime.

Este de la sine înțeles că videoclipul și imaginile au fost imediat prezentate și au devenite virale pe rețelele de socializare. Numărul celor care condamnă gestul crește de la o oră la alta și ar putea duce la consecințe foarte grave pentru fotbalistul portughez.

Se cere arestarea și expulzarea lui Cristiano Ronaldo

Unul dintre adversarii înverșunați ai lui Ronaldo, Nouf bin Ahmed, avocat și consilier la Națiunile Unite, a anunțat că va cere Ministerului Public din Arabia Saudită arestarea și expulzarea lui Cristiano Ronaldo din țară.

„Comportamentul lui Cristiano este o crimă. Un act indecent în public, care este una dintre infracțiunile care se pedepsesc cu arestarea și expulzarea dacă este comisă de un străin. Vom face o petiție în acest sens la Ministerul Public”, a spus avocatul.

Bin Ahmed a declarat că va face apel la Comisia de Disciplină și Etică din Arabia Saudită să aplice legea în cazul lui Ronaldo așa cum a făcut-o în cazul lui Keita, referindu-se la un fost fotbalist străin de la o echipă locală care a făcut un gest cu mâna și l-a scuipat pe cel de-al doilea arbitru asistent în sezonul 2007-2008.

Keita a fost expulzat din Liga saudită, iar cluburile au fost împiedicate să îl mai legitimeze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...