Cristiano Ronaldo se umple de bani. Suma colosală care îi intră în conturi pe lângă salariul de la Al Nassr

Mihnea Tălău 10.01.2023, 12:25
Cristiano Ronaldo se umple de bani. Suma colosală care îi intră în conturi pe lângă salariul de la Al Nassr

Portughezul Christiano Ronaldo va câștiga 200 de milioane de euro pentru a promova candidatura comună a Arabiei Saudite la Cupa Mondială 2030, pe lângă salariul său de la club. Adică un total de peste 400 de mii de euro.

Ambasador al candidaturii saudite pentru Cupa Mondială 2030

Superstarul lusitan, în vârstă de 37 de ani, prezentat săptămâna trecută la Riad în fața a mii de fani ai clubului Al Nassr, este de departe cel mai celebru jucător care a semnat pentru un club din Arabia Saudită sau din orice altă țară din Golf.

Arabia Saudită, alături de Egipt și Grecia, candidează pentru a găzdui turneul mondial de fotbal din 2030, iar rolul de ambasador al lui Ronaldo va duce veniturile sale raportate în această țară la peste 400 de milioane de euro.

Ronaldo va fi plătit cu peste 200 de milioane de euro. El va fi ambasador al candidaturii saudite pentru Cupa Mondială 2030 pentru alte 200 de milioane de euro”, a declarat o sursă, pentru AFP, care a dorit să își păstreze anonimatul.

Sosirea fostului jucător de la Manchester United, Real Madrid și Juventus a avut loc la doar câteva săptămâni după ce statul vecin Qatar a devenit prima națiune arabă care va găzdui Cupa Mondială.

Imagini fabuloase cu apartamentul de lux in care s-a mutat Cristiano Ronaldo. Fotbalistul, tratat regeste in Arabia Saudita

Câștigătorul de cinci ori al Balonului de Aur, care a câștigat, de asemenea, Liga Campionilor de cinci ori și deține recordul de goluri al acestui turneu, este așteptat să debuteze la Al Nassr pe 22 ianuarie.

De unde provin banii cu care este plătit Ronaldo

Afacerea a fost susținută de înalți membri ai familiei regale care îl sprijină pe Al Nassr, inclusiv de conducătorul de facto al Arabiei Saudite, prințul moștenitor Mohammed bin Salman – cunoscut pe scară largă sub numele de „MBS” – a declarat sursa.

„MBS (și frații săi) Naif, Turki și Rakan, fiii regelui Salman, sunt cu toții membri de onoare ai Al Nassr încă dinainte ca tatăl lor să devină prinț moștenitor. Ei au vrut să acorde supremația clubului lor iubit și să îl pună în lumina reflectoarelor internaționale. Cea mai bună cale a fost să aducă cel mai bun jucător din lume”, a declarat sursa.

Tranzacția a fost finanțată de fondul suveran de investiții al regatului conservator, Fondul public de investiții (PIF), a adăugat aceasta.

„Al Nassr și celelalte cluburi saudite nu au acest fond uriaș pentru o afacere atât de mare. PIF este cel care a asigurat plata”, a spus sursa.

Recent, PIF a întreprins și alte afaceri sportive de profil înalt, inclusiv achiziționarea unei participații majoritare la clubul Newcastle United din prima ligă engleză.

De asemenea, a finanțat profitabila LIV Golf League, care a divizat lumea golfului de elită, atrăgând vedete de top de la US PGA Tour și DP World Tour.

Al Nassr are nouă titluri de campion al Arabiei Saudite, dar nu a câștigat niciodată Liga Campionilor Asiei, spre deosebire de Al Hilal și Al Ittihad, de patru ori câștigătoare, care au ridicat trofeul de două ori.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...