Vlad Voiculescu a vorbit despre carantina de Paşte. „Vom prezenta un set de măsuri”

Ana Anitoiu, Aurora Popa 23.03.2021, 16:24
Vlad Voiculescu a vorbit despre carantina de Paşte. „Vom prezenta un set de măsuri”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit, marți, despre carantina de Paște. Oficialul a anunțat că va fi prezentat un set de măsuri între care s-ar putea număra și unele restricții suplimentare. El a dezvăluit cum speră ca românii să poată petrece această sărbătoare, în contextul în care pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit.

Vlad Voiculescu, declarație despre carantina de Paște

Ministrul Sănătății a declarat că deși nu poate fi exclusă nicio măsură atunci când vine vorba despre sănătatea oamenilor, nu va fi vorba, totuși, despre carantinarea Capitalei în următoarele zile, în ciuda creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19.

„Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu este vorba de carantinare în zilele următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm la Ministerul Sănătății cu experți de la INSP, măsuri care vor fi anunțate azi și care ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare. Azi va fi prezentat un set de măsuri care înseamnă și restricții. În acest moment nu vorbim de carantinare”, a spus ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a vorbit despre carantina de Paste.
Un cadru medical prezinta un test COVID-19 pozitiv

Vlad Voiculescu, despre ce nouă măsură va fi adoptată

Ministrul Sănătății a mai declarat că una dintre noile măsuri se va referi la definirea zonelor metropolitane. Vlad Voiculescu a precizat că își dorește ca de Paști oamenii să se poată bucura de sărbători așa cum se cuvine. ”Adică să fie în afara pericolului sau să fie o perioadă cât mai gestionabilă”, a clarificat el.

„Este important pentru fiecare să ne întâlnim cu cei dragi, sper să putem face asta. Înseamnă că în cele câteva săptămâni până la Paști să luăm măsuri pentru a fi în siguranță”, a spus Vlad Voiculescu care în urmă cu două zile declara că nu exclude impunerea carantinei în București.

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în București, peste 6 la mie. Ce a declarat premierul

Ministrul Sănătății a făcut aceste declarații în contextul în care rata de incidență în București a depăşit 6 la mie. Prim-ministrul Florin Cîțu a făcut și el o declarație referitoare la atingerea acestei cifre. Premierul le-a transmis bucureștenilor să ignore orice fel de scenariu și să aștepte decizia ce se va lua.

„Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul. Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă.”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre ce se va întâmpla cu școlile din București

De asemenea, premierul Florin Cîțu a declarat că nu vor fi închise școlile din București, la fel cum acestea nu au fost închise nici în Timișoara, în ciuda faptului că acest oraș a fost impusă măsura carantinei.

„După ce discutăm cu ministerul Sănătății ne uităm și la celelalte informații, cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului, nu doar pe partea de sănătate. Nu se închid școlile. Școlile rămân în continuare. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile. Avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns astăzi aici. Am putea să oprim singuri această pandemie daca respectăm regulile pe care le avem în vigoare. Aceleași reguli le-am avut în decembrie și rata a scăzut.”, a mai spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...