Se anunță noi scumpiri înaintea Paștelui. Cât vor scoate românii din buzunar pentru carnea de miel în acest an

Badea Violeta 14.03.2022, 14:21
Se anunță noi scumpiri înaintea Paștelui. Cât vor scoate românii din buzunar pentru carnea de miel în acest an

A mai rămas aproximativ o lună până la cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, iar românii se gândesc deja la ceea ce vor pune pe masă de Paște. Ca în fiecare an, cel mai căutat aliment în perioada următoare va fi, fără îndoială, carnea de miel. Află cât vor scoate românii din buzunar pentru a achiziționa un kilogram!

Cât va costa carnea de miel în acest an

Carnea de miel este, fără dar și poate, alimentul preferat al românilor pentru masa de Paște. Ca de fiecare dată, gospodinele din toate colțurile țării se vor întrece preparate care mai de care mai apetisante.

Ciorbe, drob și chifetele, toate sunt extrem de gustoase și conțin carne de miel. Așadar, acest aliment va fi la mare căutare și în 2022, faţă de anii trecuţi, însă, carnea de miel va fi mult mai scumpă. Comparativ cu 2021, aceasta va costa cu 30% mai mult, însă fermierii nu se tem că vor rămâne cu marfa pe raft.

„În ce privește mieii, anul trecut am vândut cu 30 de lei/kg, anul acesta cred că vor fi 40 de lei/kg, nu știm deocamdată.

Toate se schimbă de la o zi la alta, nu poți să-ți faci niciun plan. Sunt foarte uimit de prețul la motorină. Cu toate că obținem un sprijin de 1 leu și ceva/litru de motorină, dar la scumpirile ce au fost nu se simte.

Ne uităm la țările UE care își iau motorina pentru agricultură la aproape jumătate de preț, dar ce putem face noi?

Eu m-am așteptat la instabilitate pentru că guvernanților noștri pare că nu le pasă. De oierit nu mă las, că asta e meseria mea. Nu putem lăsa terenurile în paragină, ce să facem? ”, a declarat Grigore Creța, oier din Ruștior, județul Bistrița-Năsăud, citat de Agrointeligența.

Cat va costa carnea de miel
Cat va costa carnea de miel

Care sunt cauzele scumpirii

Florin Dragomir, preşedinte Eco Miorița, a explicat care sunt motivele acestor scumpiri. Potrivit acestuia, preţul la carnea de miel în viu se va majora, deoarece și prețul cerealelor a suferit o creştere foarte mare.

S-au scumpit şi grâul, şi porumbul, şi furajele, toate s-au scumpit, motorină, benzină, toate au mărit preţurile.

Preţul la carnea de miel va fi 40 şi 45 de lei tăiat, carcasă, şi în jur de 20 de lei la viaţă. Aşa preconizăm altfel nu o să putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă”, a declarat acesta pentru sursa de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...