Se aliniază planetele azi, 28 martie. Fenomenul astronomic este extrem de rar, de ce nu poate fi văzut din România

Stan Filon 28.03.2023, 12:40
Se aliniază planetele azi, 28 martie. Fenomenul astronomic este extrem de rar, de ce nu poate fi văzut din România

Marți, 28 martie, se aliniază planetele, iar oamenii pot vedea acest fenomen astronomic rar cu ochiul liber! Va fi un adevărat spectacol, care poate fi văzut o dată la 17 ani, după cum susțin specialiștii în astronomie. Vezi mai jos când poate fi observat acest spectacol astronomic!

Se aliniază planetele azi, 28 martie

Așadar, marți, 28 martie, se aliniază planetele! Un fenomen astronomic rar va avea loc marți seara, care poate fi văzut o singură dată la 17 ani, după cum spun specialiștii în astronomie. Jupiter, Mercur, Venus, Uranus şi Marte, cinci dintre cele opt planete ale sistemului solar, se vor alinia pe cerul nopții.

Sunt, totuși vești proaste pentru români. Din nefericire, potrivit site-uli ANM, fenomenul nu va putea fi admirat din România din cauza vremii. În mod normal, acest eveniment astrologic poate fi văzut imediat după apusul soarelui, însă în România cerul este înnorat.

Se aliniaza planetele azi, 28 martie
Se aliniaza planetele azi, 28 martie

Fenomenul astronomic nu poate fi văzut din România, din cauza vremii

„Seara, imediat după apusul Soarelui, se află pe cer, în aceeași direcție câteva planete, dar nu toate se pot vedea. Jupiter și Mercur sunt cele mai apropiate de Soare și se află chiar deasupra orizontului imediat după apus, dar din cauza cerului încă luminos nu se pot vedea.

Mai sus se află Venus și Uranus. Venus se vede ușor, iar Uranus doar prin telescop, folosind o hartă. Practic avem patru planete la apus, din care se vede doar una”, a transmis într-o postare pe Facebook Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.

Alte alinieri planetare vor mai avea loc pe 11 aprilie şi pe 24 august 2023. Pe 17 iunie 2023, va putea fi observată şi alinierea dintre planetele Mercur, Uranus, Jupiter, Neptun şi Saturn.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...