Școli închise în București după explozia de cazuri Covid-19. Câți elevi și profesori sunt infectați

Ioana Bucur 27.01.2022, 23:38
Școli închise în București după explozia de cazuri Covid-19. Câți elevi și profesori sunt infectați

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în ședința de joi seara, ce alte școli vor fi închise în București și vor trece în sistem online, pe fondul exploziei de cazuri de SARS-CoV-2. Autoritățile au anunțat câți elevi și profesori sunt infectați cu Covid-19.

Școli închise în București – decizia CMBSU

Creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul elevilor și profesorilor a dus la închiderea altor unități de învățământ din Capitală.

În timpul ședinței de joi seara, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o nouă hotărâre cu privire la suspendarea cursurilor în trei școli din București. Este vorba despre Şcoala Gimnazială 112 din Sectorul 2, Colegiul Tehnic „Grigore Cerchez” și Liceul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sectorul 5.

Cele trei instituţii de învăţământ din Capitală își vor suspenda cursurile în format fizic și vor trece în sistem online.

Câți elevi și profesori sunt infectați

Miercuri, Ministerul Educației a transmis că peste 13.500 de elevi și 4.000 de cadre didactice sunt infectați cu Covid-19, iar 46 de unități de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online.

De asemenea, elevii din aproape 3.000 de clase au activitatea suspendată din cauza infectării cu coronavirus, fiind vorba de unitățile de învățământ preuniversitar.

Școli închise în București după explozia de cazuri Covid-19. Câți elevi și profesori sunt infectați

La nivelul zilei de vineri, în unitățile de învățământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor școlare:

  • 13.541 cazuri pozitive la elevi/preșcolari
  • 4.252 cazuri pozitive la personal
  • 2.882 clase cu activitatea fizică suspendată
  • 46 unități cu activitatea fizică suspendată

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate miercuri de Ministerul Educației.

Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, acum sunt 13.541. Însă, față de măsurile radicale luate de autorități în toamnă, când au decretat o vacanță forțată pentru toți copiii, de data aceasta sunt mai puține clase suspendate.

Și regulile după care se iau deciziile pentru închiderea unei școli sunt altele, diferența principală fiind luarea în calcul a numărului de paturi de spital ocupate de bolnavii de Covid-19, criteriu care nu a mai fost folosit până acum.

Astfel, dacă pe 6 octombrie erau 11.090 de clase cu activitate de predare față în față suspendată, astăzi, ministerul a raportat 2.882 de clase care au intrat în online, practic de 4 ori mai puține.

Următoarea raportare va fi centralizată vineri, 28 ianuarie”, se arată în comunicatul emis, miercuri, de Ministerul Educaţiei.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până joi, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 31.000 de cazuri noi de Covid-19.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...