Școala va începe în toamnă, dar transformată radical. Ce se va întâmpla în timpul cursurilor

Rădulescu Valentin 25.07.2020, 11:50
Școala va începe în toamnă, dar transformată radical. Ce se va întâmpla în timpul cursurilor

Din cauza situației dificile în care se află România, redeschiderea școlilor este din ce în ce mai grea. Elevii trebuie să fie expuși cât mai puțin la virus și este nevoie de un plan foarte bun. Așadar, au apărut mai multe păreri, printre care și cele ale lui Alexandru Rafila. Cum vor putea arăta școlile?

Cum arată școala din toamnă?

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit recent despre cum vor putea arăta școlile din toamnă. Acesta este de părere că învățământul online nu este neapărat necesar dacă școlile se organizează și au un program strict pe care să îl urmeze. Acesta a declarat că măsurile trebuie să fie luate în mod separat de fiecare școală, deoarece numărul copiilor variază. Totodată, Medicul susține că elevii au nevoie de comunicare și relaxare, iar pauzele se pot luat în urma unui format ce trebuie respectat.

„Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Riscul epidemiologic nu e similar. Am şcoli unde am 15 elevi într-o clasă, am şcoli unde am 40 de elevi într-o clasă. Deci fiecare şcoală ar trebui să poată să îşi organizeze un program de învăţământ care să fie corelat cu posibilităţile şi cu evaluarea de riscuri din şcoala respectivă. Ar trebui să le dăm două- trei-patru variante, iar una dintre ele să fie adoptată de o anumită şcoală

Cred că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi. Băncile sau mesele la care sunt aşezaţi aceşti elevi ar trebui să fie undeva la 1,5 metri una de cealaltă. Adică copiii să fie la această distanță unul de celălalt, că mai există și dimensiunea băncii. Cred că este important să limităm, cât este posibil, interacţiunea copiilor din clase diferite, pentru că dacă apare într-o clasă un caz, să nu mai avem niciun fel de problemă. Pot să iasă din clasă, dacă găsim o soluţie de decalare a pauzelor şi lucrul acesta cred că este perfect posibil, să ai la 10 minute interval pauzele, nu este o problemă”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.

Școala va începe în toamnă, dar transformată radical. Ce se va întâmpla în timpul cursurilor
Sursă Foto: b1.ro

Igiena, distanța și masca sunt foarte importante

Reprezentantul României la OMS, este de părere că școlile cu un număr mic de elevi pot să se redeschidă fără nici o problemă, dacă se respectă igiena, distanța și purtarea măștii de protecție. De asemenea, nici cadrele didactice nu trebuie să facă excepție de la purtarea măștii, însă copii ar putea să o poarte doar în pauze. Totodată, triajul epidemiologic este și el foarte important și necesar la intrarea în școală.

„Şcolile care au un număr mic de elevi şi pot să respecte aceste condiţii, pot să îşi desfăşoare programul normal fără niciun alt fel de probleme, în afară de igienă, distanţă, mască”, a mai adăugat Rafila.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe