Se redeschid școlile în septembrie 2020? Anunțul făcut în urmă cu scurt timp de premierul Orban

Rădulescu Valentin 04.07.2020, 14:41
Se redeschid școlile în septembrie 2020? Anunțul făcut în urmă cu scurt timp de premierul Orban

Situația pandemiei la nivelul României nu este una tocmai bună, iar de astfel nu știm cum vor evolua lucrurile până la începutul anului școlar, respectiv în septembrie 2020. Așadar, Ludovic Orban a făcut câteva precizări cu privire la redeschiderea școlilor din acest an.

Când se redeschid școlile în 2020?

Ludovic Orban a vorbit recent despre cei implicați în sistemul de educație. Premierul îi avertizează pe elevi că reînceperea cursurilor din toamna acestui an s-ar putea face în continuare doar online. Totul deoarece situația epidemiologică la nivelul țării este destul de gravă, iar astfel, copiii trebuie să fie în continuare protejați.

 „Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație.”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Se redeschid școlile în septembrie 2020? Anunțul făcut în urmă cu scurt timp de premierul Orban
Sursă Foto: Hepta.ro

Trebuie să ne adaptăm

Potrivit declarațiilor făcute de Ludovic Orban, elevii trebuie să se adapteze la învățământul online. Chiar dacă lucrurile nu merg la fel de bine precum înainte, nu există altă soluție înafara de legătura făcută prin intermediul ecranelor de calculator. Așadar, elevii care trebuie să își continue orele online, trebuie să fie echipați cu aparatura necesară pentru comunicarea dintre profesor-elev. Totodată, premierul României este optimist cu privire la adaptarea tinerilor și a profesorilor în astfel de situații.

„Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intermediul ecranului de calculator.”, a mai adăugat șeful Guvernului, potrivit sursei citate de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI