Cum arată cea mai modernă școală din București. Imagini parcă din altă lume

Diana Dumitrache 27.07.2020, 08:43

Deşi toate unităţile de învăţământ ar trebui să fie unele care să ofere elevilor confort, siguranţă şi o cale sigură către succes, România stă cât se poate de rău la acest capitol. Clădiri care stau să cadă, săli de clasă în care iarna copiii îngheaţă, bănci rupte, toate sunt imaginea învăţământului românesc. Există, din fericire şi excepţii. Iată cum arată cea mai modernă şcoală din Bucureşti.

Orice elev ar dori să înveţe aici! Aceasta este şcoala cea mai modernă din Capitală

Deşi ar trebuie să fie regulă, nu excepţie, o şcoală din Bucureşti se alinieaza unităţilor de învăţământ din străinătate. Autoritățile locale din Sectorul 6 au deschis porțile celei mai moderne școli din Capitală. Este vorba despre Școala Gimnazială “Sf. Treime”, a cărei pereți stăteau să cadă peste elevi, în urmă cu ceva timp. Aceasta era încadrată în clasa I de risc seisimic.

Cum arată cea mai modernă școală din București. Imagini parcă din altă lume
Cum arată cea mai modernă școală din București. Imagini parcă din altă lume

“Am finalizat, în timp record, această investiție importantă pentru infrastructura școlară din Capitală. Școala gimnazială ”Sf. Treime”, din Militari, a fost singură unitate de învățământ din sectorul 6 încadrată în clasa I de risc seismic, așadar a devenit o prioritate a mandatului meu. Am luat imediat toate măsurile necesare pentru a nu pune în pericol siguranța elevilor care învață în această unitate, dar, în același timp, nici nu le-am blocat procesul educațional, pe parcursul lucrărilor de consolidare. Astăzi, sunt bucuros să vă prezint o școală modernă, care îndeplinește cele mai exigente cerințe din punct de vedere tehnic, dar și educațional. Devine un model nu numai pentru București, cât și pentru toată țara”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Probabil vă întrebaţi cât a costat ca această unitate de învăţământ să se alinieze celor din străinătate. Ei, bine, suma totală a fost de 8 milioane de lei. Astfel, sălile de curs sunt dotate cu table inteligente, laptopuri, pardoseala este antibacteriană, uşile sunt tratate fonic, iar laboratoarele au aparate de ultima generaţie. Aproximativ 700 de elevi vor beneficia de toate aceste utilităţi.

Primăria Sectorului 6 va moderniza şi alte şcoli

Din fericire, Primăria Sectorului 6 nu se opreşte aici. Mai exact, sunt 12 şcoli în proces de modernizare, iar trei grădiniţe şi cinci after school-uri sunt deja în plan de ridicare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...