Școala din România unde toți elevii au picat Evaluarea Națională 2023. Ireal ce note au luat

Badea Violeta 28.06.2023, 19:35
Școala din România unde toți elevii au picat Evaluarea Națională 2023. Ireal ce note au luat

Absolvenții claselor a VIII-a au aflat miercuri, pe data de 28 iunie, rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Notele au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației, iar candidații le-au putut verifica. Din păcate, anul acesta, foarte mulți dintre ei nu s-au pregătit corespunzător. Într-o școală din România, spre exemplu, a fost dezastru total, acolo toți elevii au picat Evaluarea Națională.

Dezastru total la o școală din România. Toți elevii de acolo au picat Evaluarea Națională 2023

Ministerul Educației a publicat miercuri, pe data de 28 iunie, rezultatele de la Evaluarea Națională 2023. Din păcate însă, situația de anul acesta arată mai rău ca în anii trecuți. Acum, rata de promovare a fost de 76,2%.

Aceasta este mai mică faţă de cea din 2021, când rata de promovare a fost de 76,8%. De asemenea, în 2022, rezultatele au fost mai bune. Atunci, rata de promovare a fost de 82,3%.

Mai mult, anul acesta, o școală din țara noastră a reuşit o adevărată performanţă negativă. Acolo, niciun elev nu a obținut medie de trecere la Evaluarea Națională 2023.

Este vorba despre o unitate de învățământ din orașul Ștefănești, județul Argeș. Potrivit celor de la Antena 3 CNN, dintre cei șapte absolvenți de clasa VIII-a înscriși, patru au lipsit, iar ceilalți trei care au susținut Evaluarea Națională, nu au reușit să ia nici 5. Cea mai mică medie obținută a fost de 2.90, iar cea mai mare a fost de 4.10.

Citește și Reguli la examenul de Evaluare Națională 2023. Ce nu au voie să facă elevii sub nicio formă?!

Rezultate dezastruoase la Evaluarea Nationala 2023
Rezultate dezastruoase la Evaluarea Nationala 2023

Care este procedura de depunere a contestațiilor

Ținând cont de rezultate, este de așteptat ca să fie depuse destul de multe contestații. Candidații nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională 2023 pot depune contestații astăzi, pe data de 28 iunie, între orele 16:00 și 19:00, dar și mâine, pe data de 29 iunie, între orele 08:00 și 12:00.

Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să depună contestații sunt nevoiți să completeze și să semneze o cerere care conține și o declarație-tip. În ea, aceștia trebuie să specifice că au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota acordată la inițial.

Concret, nota acordată ulterior poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul minorilor, declarația-tip trebuie semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Citește și Rezultate Evaluarea Națională 2023. S-au afișat notele obținute de elevi la examen!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...