Schimbări mari la TAROM, anunțul lui Grindeanu. Ce vrea să facă pentru salvarea companiei

Mihnea Tălău 20.09.2023, 20:50
Schimbări mari la TAROM, anunțul lui Grindeanu. Ce vrea să facă pentru salvarea companiei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că dorește salvarea TAROM, acesta fiind un brand „care nu poate fi aruncat la gunoi”, numai că societatea trebuie să se aşeze pe criterii economice valide. De aceea, el spune că va numi în câteva săptămâni un manager general din zona corporatistă.

”Un leu? Eu le recomand românilor să nu dea”

Grindeanu, a spus că nu recomandă românilor să nu dea nici un leu pentru Tarom, după ce sindicatul a solicitat subscripție publică pentru salvarea companiei. El este nemulțumit de numărul mare de angajați și de încrengăturile de rudenie din companie.

„Este supradimensionat numărul de angajați de la TAROM. Cum se încearcă să se facă ceva, cum o dăm într-o grevă. Apoi, eu nu am întâlnit instituție cu angajați mai mulți neamuri ei între ei, cum e la Tarom.

Campanii de tipul acesta, frumos, dăm un leu pentru Ateneu, erau în trecut campanii de acest tip, dar hai să vedem partea cealaltă. E o chestiune care dă bine la presă, dar nu asta e soluția. Un leu? Eu le recomand românilor să nu dea.

Ca să fiu mai clar. Pentru ce strâng cei de la sindicat? Nu am încredere. Pot să se supere pe mine. Eu nu am încredere foarte mare în acest stil de a face subscripție publică, mai ales gestionată de cineva care pare foarte atent când încerci să faci câte o restructurare”, a afirmat Grindeanu, conform Antena 3 CNN.

Citește și: Medeea Marinescu, acuze grave la adresa TAROM: „Ne țineți prizonieri!” Ce a pățit vedeta

Greva la Tarom. Ce pretentii financiare au angajatii si ce se intampla cu zborurile

Dialog cu Comisia Europeană pentru salvarea TAROM

Privitor la salvarea companiei, ministrul a amintit că există dialog cu Comisia Europeană în legătură de ajutorul de stat care trebuie să fie primit.

„Vă spun cât se poate de clar că îmi doresc, și am vorbit și cu premierul, să salvăm această companie. Toată lumea își dorește. E un brand pe care nu putem să îl aruncăm la gunoi, dar trebuie să se așeze pe criterii economice valide. În acest moment, cu acest număr de personal pe care îl avem la TAROM, lucrurile nu stau în picioare economic”, a conchis Grindeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...