Schimbări majore în noul an școlar! Unde vor trece profesorii notele și absențele elevilor. Ministrul Educației tocmai a anunțat noul sistem de notare

Rădulescu Valentin 02.09.2020, 14:54
Schimbări majore în noul an școlar! Unde vor trece profesorii notele și absențele elevilor. Ministrul Educației tocmai a anunțat noul sistem de notare

Până la momentul de față s-au luat în calcul multe metode pentru a împiedica răspândirea virusului în școli. Așadar, Ministrul Educației a vorbit recent despre ultimele schimbări produse, unele dintre ele făcând referire la folosirea catalogului. Cum vor trece profesorii în acest an notele și absențele elevilor?

Unde și cum vor trece profesorii notele elevilor în acest an?

În contextul pandemiei cu noul tip de virus, Monica Anisie a anunțat schimbări semnificative cu privire la sistemul de notare al elevilor. Potrivit noilor informații, există două variante. Prima este ca profesorii să treacă notele și absențele în catalog la finalul orelor de curs, după terminarea activității la toate clasele. A doua ar putea fi catalogul electronic, deoarece în perioada de tranziție s-au folosit condica electronică și catalogul electronic.

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă.

De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a spus Ministrul Educației, potrivit Digi 24.

Monica Anisie. Sursă Foto: Hepta
Monica Anisie. Sursă Foto: Hepta

Cum se va desfășura noul an școlar?

Ministrul Educației a vorbit recent și despre programul din noul an școlar și cum își vor petrece elevii pauzele. Deoarece ne aflăm într-o situația delicată cu privire la numărul mare infecții înregistrat pe teritoriul României, este foarte important să evităm aglomerația. Așadar, Monica Anisie a explicat că elevii vor avea parte de câte două pauze pe oră.

„Vor fi câte două pauze pe oră, astfel încât copiii să poată ajunge la toaletă fără să se aglomereze. Orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii. Lecțiile online vor fi transmise din timpul orei fizice de curs”, a mai precizat Monica Anisie.

Urmăriți Impact.ro și pe